Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Změnit to co si EU, hlavně přes Německo nadrobila, nebude nic hezkého. Už to známé převlékání kabátů začíná. Za čas budou vést radikální řeči mnozí z těch, co nás chlácholili, že nic nehrozí, apod. Měli bychom si je pamatovat. Dnes jsem si všiml, že už s tím začal předseda Lidovců.

0 0
možnosti
JB

Ještě navíc, ze všech vrácených migrantů vyrobíme lidi, kteří nás budou nenávidět až do smrti a přes děti možná ještě déle.

1 0
možnosti
TG

T18o62m75á59š 16G58a88y91e52r

11. 11. 2015 23:24

R^ Páchání dobra bude " po zásluze " potrestáno .....

2 0
možnosti
MP

Máte pravdu. Když se některé věci řeknou jednoduše a natvrdo, tak to zní tak, až se někteří hrůzou osypou.

Některé země či civilizace byly vždycky úspěšnější než jiné, tak to bylo a je. Myšlenka, že se všichni budou mít tak dobře, jak ti bohatější, je úplně zcestná. Skoro stejně, jo, to by šlo. Stejně mizerně. Stačí prostá úvaha: Kdyby nějakým zázrakem všechny rodiny na světě měly to, co průměrná evropská rodina - auto, vybavenou domácnost, prostorný byt či dům, plýtvavý nadbytek jídla, tak se to vše zhroutí během velmi krátké doby. Prostě by nebyly zdroje surovin, energie, vody, potravin. Stačilo by, aby zítra došla ropa. Chcípnem tady do roka. Nejsme schopni přejít na hospodaření předků, kdy rodina stačila obdělat tak 6ha a uživit se.

Pouhým přemístěním lidí z jednoho místa na jiné se všeobecného blahobytu docílit nedá. Ti dnešní #přijímači si myslí, že pomáhají potřebným. Je to jen iluze, pomáhají jen některým a otázkou je, jestli vůbec těm správným potřebným.

Taky přispívám na charitu, kupuji hračky ve prospěch onkologicky nemocných dětí, ale vím, že jim tím pomáhám jen maličko, že spíš pomáhám sobě a pěstuji si nějaké své iluze o dobru a humanitě.

6 0
možnosti
MR

M85i23l66a30n 70R79a43d94e33k

11. 11. 2015 22:13

jo, jen kde by se vsechny ty baraky, televize nebo auta vzala, ze? Nehlede na to zamoreni vzduchu a vody. Ani vody neni a nikdy nebyl dostatek

2 0
možnosti
PK

P55e26t11r 79K11ř97í65ž

11. 11. 2015 21:47

Poněkud pesimistické čtení. Doufám, že vystřízlivění voličů i politiků by mohlo nastolit jinou situaci. Jinak Evropě opravdu hrozí fatální změny.

3 0
možnosti
PB

..... mňo, trocha historie neuškodí,- misionáři, kolonie, pokrok, byznys,- navíc je nutno si stále připomínat jak ten bohulibej cirkus dopadl,- pár blouznivejch misionářů si vopekli na rožni, v drancovanejch koloniích se později zrodilo národně osvobozenecký hnutí (teroristi) a největším pokrokem se stali diktátoři s loutkovejma vládama kerý v rámci "byznysu" rozkradli svoji vlastní zemi,- jak typické pro africké země ! ..... a to je ta zkušenost, která nás má varovat, však Evropa jakoby se v těch netáhlech vzhlídla, promixuje s něma skutečný uprchlíky z válečnejch zón a otevře jim náruč. Dopady této politiky budou (jsou !) katastrofální !R^

6 0
možnosti

Je  to stejné jak s nezvaným "potřebným" hostem, kterému se zamlouvá můj dům..

Nejdříve  je třeba zkusit domluvu, pak mu přestanu nalévat a  nakonec použiju násilí.

Jinak to nejde. To dá rozum.

Dás  se rozumné jednání očekávat od  Evropských politiků ?

5 0
možnosti
MR

M94i55l87a36n 25R93a67d95e50k

11. 11. 2015 21:21

ne. ti to udelaji az si lide zacnou delat poradek sami. To uz bude chaos

0 0
možnosti
PP

Jestli by se množili,kdyby věděli kdo z vás bude?

0 0
možnosti
ZP

tohle nemůžete myslet vážně....je to jen snůška lží a polopravd , které předkládáte jako fakt ....netuším jak jste dospěl k tomu , že zrovna díky tomu jak popisujete humanismus ,vznikla tahle krize (žádná není , to jen se o to některá média a politici snaží) ....jen a jen díky tomu humanismu , máme dnes možnosti jako je internet , vlastní bydlení atd .....civilizace která se uzavře je odkázána k zániku .....p.s Kolik je milion uprchlíků pro evropu jako celek , nic .....a přesto se tu najdou lidé co mají takový názor ....ach jo ;-(

0 12
možnosti
MR

M54i48l56a89n 27R42a55d82e88k

11. 11. 2015 20:36

u nas ten humanismus fungoval, protoze to byl nas humanismus sity na miru nasi. To neznamena ze bude fungovat jinde, jako ten vyvoz demokracie. Skoncilo to vsechno fiaskem.

Nemusime se uzavirat, ale nechat at to oni okopiruji od nas, jako treba Japonsko nebo dnes Cina. 

Tak to chodilo i za praveku, kdo neumel vydelavat kuze tak to okopiroval od jinych. Dodnes to tak plati, nelze to delat tim ze jim pujdeme delat poradek podle nasich predstav, to musi sami a nebo bude jeste hure

15 0
možnosti
RE

Až se jeden diví, jak tohle někomu nemůže být jasné. Není.R^

5 0
možnosti
PS

Já také. Karma.

4 0
možnosti