Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

K celému textu mám zásadní poznámku...ten kdo volí politiky jsme my voliči...a pokud volíme takové strany, které dávají různé sociální dávky zadarmo, které chrání lumpy a na nás kašlou, tak je hlavní problém v nás. Tak se prosím každý zamyslete, jestli ta ODS, ČSSD, TOP a Komunisti vůbec něco udělali pro naši ochranu a pro nás...20 let a nic, jen samá podpora nějakých začleňovacích agentur pro určitá etnika, ubytoven a zločinného chování sociálních parazitů.

2 0
možnosti
Foto

Hezky napsany clanek, diky. Pokud chteji muslimove zit v Evrope, musí se přizpůsobit. I nase ombudsmanka by v tom mela mit jasno. Jinak na to tvrde doplatíme.

2 0
možnosti
VN

K Vašemu blogu pane autore mám několik poznámek...

Sudetští Němci nebyli v rámci Československa přistěhovalci. Byli to lidé, jejichž rodiny v těchto končinách žili od nepaměti... i Češi v rámci velkého Rakouska měli specifické postavení..ba česká kultura v dobách Františka Josefa jenom kvetla... Proto nevidím důvod, proč menšinám nedopřát , aby si mohly pěstovat svoje zvyky a svoji kulturu... Ba spíše násilné převychovávání k obrazu svému může být ke škodě věci... 

V Mexiku jako jedné z mála zemí té oblasti jsem nikdy nebyl , ale troufnu si tvrdit , že funguje na podobném principu ...tudíž absence jakýchkoliv sociálních dávek , obrovská chudoba , která má za následek obrovskou zločinnost. Davy lidí , kteří musí krát , okrádat a loupit , aby přežily... například v Dominikánské republice je nezaměstnanost nějakých 20% , týdenní pracovní doba 60 hodin a žádné sociální dávky..Nezaměstnaní na venkově si mohou něco vypěstovat , lidi ve městech takové možnosti nemají... Mzdy těch co pracují jsou někde na úrovni 10% českých mezd a ceny potravin v obchodech podobné těm naším... Mexiko nepokládám za nějaký ráj na zemi...maximálně pro toho , kdo má nadité konto ...pro toho je ale ráj všude....

Třeba v Santo Domingo je čínská čtvrť , která patří k nejnebezpečnějším částem města..Čínští uprchlíci nejsou díky poslední době , ale byly do této oblasti přepraveny jako laciní dělníci v době , kdy skončilo otroctví....podobně jako například řada Turků do Německa po válce...

Souhlasím však s Vámi v tom , že za řadu problémů si můžeme sami přílišnou sociální štědrostí ...

0 0
možnosti
MR

M64i77l39a33n 42R30a58d30e34k

24. 9. 2014 19:57

od Santa Dominga se Mexico veeelmi lisi. Dominikanci sem chodi na praci, a nekdy dojdou az do USA. Obrovska kriminalita tu neni, statistiky totiz zahrnuji zlociny spojene s drugdealing, Nemusi Mexicane krast, hlad tu neni, chudoba ano, ale diametralne odlisna od Dominikanske republiky, Treba zebrak s mobilem. Ale i zebraku je tu moc malo, a tak pres polovina jich jsou ze Stredni Ameriky. Prace je, a nezamestnanost je mensi nezli se uvadi, jelikoz oficialne je nezamestnany ten kdo nema statni pojisteni ktere musi zamestnavatel davat, Jelikoz bud se clovek zamestna sam, a nebo to zabezpeceni nedostane jelikoz je vedeny jako "eventualni", pro urad je ten clovek bez prace.

Davky tu opravdu nejsou, ale pracovni prilezitosti ano. Jinak jsou dve MExika, mesta - to je prvni svet, vesnice - treti svet, ale v porovnani se stredni Amerikou i ty vesnice jsou bohaci.

0 0
možnosti
BH

Vše se změní až bude odsouzen nebo pověšen první sluníčkář za vlastizradu!! Rv[>-]RvEU

5 0
možnosti
LJ

Bravo pane autore. Presne tak, jedine absolutni rovnost pred zakonem a zbaveni se toho mytu o "vine bileho muze", tak hned vsechno bude fungovat jak ma, a zadne problemy nebudou.

10 0
možnosti
JR

J49a92r42a 53R88a50n25k

21. 9. 2014 6:23

Mam dve kamaradky, ktere se na par let prestehovaly z Kanady do Puerto Vallarta....az do minuleho roku spokojene, ted se snazi prodat dum i firmu a do Vanoc se vraci. Zalezi na tom, kde zijete.

2 0
možnosti
MR

M11i60l16a42n 66R25a59d97e38k

21. 9. 2014 19:35

na to je snadny recept, Vallarta je pristav, cili pro paseraky raj. A dokud bude USA trvat na nesmyslene prohibici drog, ktere vedou nejen ke stale zvysujicimu se konzumu, ale uplne zbytecnym ztratam na zivotech tak to pujde do kopru.

S radostvi vidim ze uz i v USA se mluvi o povoleni marihuany, zatim jen trava, ale prvni vlastovka.

Mexico se pokouselo povolit drogy, ale president to uz 2x vetoval. to by pak se prikyblovali vsichni dealeri sveta ke hranici nejvetsiho konzumenta a bylo by to dantovo peklo. To musi prijit odtud kde to zaclo. A pak bude svaty pokoj

1 0
možnosti
PZ

Teda nevim jestli je to propaganda,ale tady v USA ukazuji o Mexiku jenom drogove gangy jak tam radi a usmrtcuji lidi. Mohu se zeptat kde bydlite? Vim ze v Mexiku jsou enklavy Expatu ( Americanu a Kanadanu) ale pry jsou to jenom urcita mista.

Take bych se chtel do Mexika podivat ale trosku z toho mam vitr ( to jsem ale bydlel v New Yorku v 70tych a 80tych letech coz bylo uplne jine Mesto nez je ted daleko vice nebezpecne.)

0 0
možnosti
MR

M68i28l21a60n 45R82a36d51e32k

20. 9. 2014 22:32

Mexico ma 31 statu, pouze ve ctyrech jsou problemy, a jen v urcitych castech, neco jako v USA za prohibice. Gangy, Al Capone atd.

Strili po sobe to ano, a maji nad armadou vrch. Jenze kdyz k necemu takovemu ma dojit, tak jak armada nebo gangy odhani lidi, neuzivaji zive stity. Policie je silnejsi, a je pravda ze je obcas odpravi. Pak Human Rights se muze podelat.

Posledni dobou, co je presidentem Pena Nieto, tak to utichlo, dela to co se delalo drive a co se dela v USA, nechaji je na pokoji. V USA chyti akorat par pusheru aby se nereklo, velci dealeri jsou v pohode. Tak to ma byt. Stejne od te doby co jsou drogy zakazane konsumace jde nahoru.

Ale jinak v Mexiku je to v klidu, ne ze by se vam nemohlo nic stat, ale to vsude.Ziju v Mexico City, pohoda a pocasicko krasne. Ze by to bylo nebezpecnejsi nezli v Evrope nemuzu rict, chodim i do hnusnejch ctrvrti a nic. Kdyz jsem zil v NY pred Rudim, tak to bylo horsi, strilelo se nekde, tady ne.

Muzete ject metrem autobusem pesky a moznosti prepadeni jsou slabe.

Ale vsak vite - media - vse rozmaznou, i BBC rikalo ze Praha je nejnebezpecnejsi mesto Evropy a prodavaji se zbrane na kazdem rohu, a Breivik se toho chytnul, pak se chytnul za nos kdyz do te Nebezpecne Prahy prijel.

2 0
možnosti
PK

Kdyby nebyla taková závislost na arabské ropě a třeba Saudi měli méně prostředků, bylo by lépe. Poděkujme CCCP a přisluhovačům za jejich pojetí národně osvobozeneckého boje a předpokládaného brzkého vítězství socialismu na celé planetě. Ale i Amíci se snažili oslabovat bývalé koloniální velmoci - UK a FR, kapitalismus nezná slitování.

0 0
možnosti
Foto

R^Vám karma, a Mexiku taky - za příkladný přístup k náboženství.

8 0
možnosti
JL

J44á98n 31L16o74s60k83o68t

26. 9. 2014 11:40

veď to, rozprávky sú najdôležitejšie......

0 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik