Musím uznat že někteří proimigrantští politici to myslí opravdu vážně a opravdově

Norský politik Karsten Nordai Hauken byl napaden a znásilněn somálským přistěhovalcem ve svém vlastním domě, násilník souzen a potrestán 4.5 roky žaláře, a dnes poté co si to odseděl, byl vyhoštěn. Potud vše normální procedůra.

Ale politik se ozval. Po znásilnění, coby heterosexuál, měl psychické potíže, léčil to alkoholem a trávou, a časem to překonal. Také normální.

Jenže dnes se politik cítí strašně vinen, protože je zhrozen z toho co toho chudáka Somálce čeká po návratu domů. Soucit s budoucími obětmi které by mladík stačil ojet žádný.  Soucítí s mladíkem který by podle něj měl zůstat v bezpečném Norsku, a ne v nejistotě v Somálsku. Sice kdyby se takto postupovalo, tak by Norsko za čas bylo také v nejistotě. Dlužno podotknout že politik je  v Socialist Left Party, to by to dušenví rozpolcení vysvětlovalo. 

A v tom stadiu se Evropa nachází, na jedné straně už i slunčatům muselo dojít že ti co se valí do Evropy se nepřizpůsobí, ne snad že by se v Evropě neznásilňovalo, ale ne tak ve velkém a bez pocitu viny nebo vědomí zločinu. Ví se že nepřicházejí zachránit holé životy, ale diktovat si. Židé kteří utíkali z Evropy v minulém století také si nedupli že buď se o nás postaráte, slušné ubytování a kapesné nebo se vrátíme, že?

A na druhé straně úžasný pocit viny když se občas ozvou hlasy varující před viditelným nebezpečím, a kdyby DNES někdo chtěl uprchlíky vracet v nějakém opravdu velkém měřítku, i ty co po tom volají by to chytlo za srdce. Takže problém bude růst tak dlouho až nebude jiné východisko než krveprolití.

Tohle je symbol dnešního stavu v Evropě.

Autor: Milan Zavala | pátek 8.4.2016 0:20 | karma článku: 40,85 | přečteno: 2196x