Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Myšky....Hlavně tihle lidé, jako Merkelová a Hollande, nám - půl miliardě Evropanů, říkají, co máme dělat. Ale proč si myslí, že ta jejich pravda je ta pravá? Z toho, že je jejich voliči zvolili do čela jejich země. A co nám Čechům je do toho, co si myslí Francouz nebo Němka? Ať si svoje pravdy vnucují těm, kdo je zvolili. O tom, co má Evropa v krizi dělat, musí rozhodnout většina Evropanů a ne tihle dva šašci.

1 0
možnosti
JC

Ten výrok Palacký řekl, když byl ještě mladý. Později však říkal něco jiného: Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm.

A EU už to začíná mít spočítáné: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/duda-udelame-vse-proto-abychom-zastavili-ruskou-plynovou-expanzi/

0 0
možnosti
MR

M78i27l66a95n 96R85a12d19e27k

8. 10. 2015 18:19

meli sanci to udelat rozumne, a ted janci

0 0
možnosti
JV

At to veme Zeman ,ten suprmozek do ruk .To bude v EU poradek !!!!

1 1
možnosti
JL

Ano, byla by velká legrace s tím dědulou.

1 0
možnosti
RM

Pozdě, EU je již mrtvá. I kdybychom Churchilla našli zítra tak nějaké solidní místo v EU získá tak nejdříve po příštích (2019), ale spíše až po přespříštích (2024) volbách do EU.

Ale co by snad mohlo fungovat je V4. Polsko po říjnových volbách bude snad stabilní a spolehlivý partner V4. Nejslabším článkem budeme bohužel asi my. Ale přesto věřím, že zde by se mohl silný vůdce najít.

Synchronizované vystoupení V4 z EU by byl rozpad říše. Na druhou stranu východořímská říše tu západní o pár století přežila. A pár století mi v dnešní době přijde jako velmi optimistická vize :-).

1 0
možnosti
MR

M31i55l63a94n 64R58a94d72e66k

8. 10. 2015 18:20

jenze to by muselo byt poradne a rozumne delane, neco jako R-U, kdyz uz nic jineho, fungovalo to. Rozdrobit Evropu, hlavne stredni, na mrnave utvary by byla sebevrazda

0 0
možnosti
PS

Karma. Je potřeba politiků s vizí a schopností kombinovat a domýšlet možné vývoje. Evropa je v kleštích. Z jihu i z východu. A každé oslabení z jedné strany, využívá ta druhá, aby Evropu uchvátila. Putin šel do Sýrie především s cílem uškodit EU, USA a vytvořit další ohnisko problémů. Jeho kroky vyženou další miliony syřanů do EU a tím ji destabilizují. To přesně mu nahrává do karet. Jedině rázný postoj EU - uzavření Schengenu s tím, že pohár se naplnil a končíme, a stejně rázný postoj k Rusku, s tím , že k jeho hranicím naskládáme vojenské základny NATO , mohou ukončit narůstání destabilizace a krize v EU. Putin, stejně jako expanzivní náboženská ideologie nepřestanou, dokud před sebou uvidí volný prostor pro své plány.

1 0
možnosti
JK

Samozřejmě, že je potřeba lidí typu Churchilla, ale nikoho takového zatím nevidím. Ty, co jste jmenoval, to určitě nejsou. Z těch by byli jen diktátoři. Potřebujeme rozhodné lidi, ale rozumné. Nikoli vládu pevné ruky.

4 0
možnosti
MR

no jo, ale kde sakra jsou?

0 0
možnosti
MP

Díky za článek. Už mi nějakou dobu bloumala hlavou taková nějaká myšlenka - jak to, že AM docela úspěšně vedla Německo a teď to takhle hnojí (nebudu dál rozebírat). Vtírala se mi taky taková myšlenka, jestli by to někdo jiný neřešil líp. Máte naprostou pravdu, teď není doba pro kancelářské myši, chce to něco jinéhoR^. Hlavně zavčas, než ten rozklad zničí i to dobré, co se v Evropě podařilo.

9 0
možnosti
MR

M19i36l34a14n 32R74a98d78e96k

7. 10. 2015 22:25

diky za prispevek, ale dekujte Peroutkovi. Diky nemu jsem to pochopil a odpustil Anglanum kteri ihned po valce poslali Churchilla na vejminek. Ja to mel za nevdecnost, ale pak jsem to pochopil 

Kdyby Gandhi po vitezstvi odstoupil, tak na tom Indie mohla byt lepe, on vsadil na drobne remeslniky proto industrializaci.

O Mandelovi nemluve, totez Walesa. Je dobre ze se drzi stranou (stale si ho cenim) ale je to Muz Zacatku

3 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik