Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Tak zrovna katolická církev nemá s darwinismem žádný problém a za neopotřebovanou instituci ji považuje více než miliarda lidí.

Než budete někoho nebo něco odsuzovat, měl byste se s tím raději neprve seznámit.

1 0
možnosti
BT

samozřejmě že lze, vesmír je tak geniální dílo kterému rozumíme jen z velmi malé části že buď tedy vznikl náhodou kdy veškeré přírodní zákony které tak pracně objevujeme a počítám že jich většinu ještě neznáme,  byly určeny hodem kostkou nebo je to dílo nějaké entity, nemyslím že člověk se svými dnešními vědomostmi to je schopen rozhodnout

3 0
možnosti
LW

L98e30o 82W63o39l74f

3. 10. 2013 23:53

Nechte to koňovi.......

0 0
možnosti
Foto

věřit lze i, že ve sklepě bydlí bubák...moudrý ověřuje, prověřuje a přehodnocuje;-)

1 0
možnosti
MP

1) „víra není to samé co náboženství…“ – definujte, prosím, co je to (podle vás) náboženství, když nemá (opět podle vás)) s vírou NIC společného.

2) „… vůbec už to nemá co společného s církví,“ – co nemá nic společného s církví? Víra, nebo náboženství? Církev je společenství věřících, takže jak to, že nemá s vírou nic společného? Nebo snad náboženství nemá nic společného s církví? V tom případě opakuji otázku: co si představujete pod pojmem náboženství?

3) „To že umírá víra v Boha, je jen částečná pravda. Pouze ty pohádky už nestačí.“ Pohádky? Obávám se, že o co méně o tom víte, o to jste sebejistější arogant.

4) „Ptát se který je ten jediný správný Bůh“ je nesmysl. Jediný správný je ten, který stvořil vesmír a celý svět. Ptát se můžeme maximálně o tom, co o něm víme nebo co se o něm domníváme, jaké o něm máme představy, ale ne po tom, „který z nich“ to je. Je-li (a já věřím, že ano), pak může být jen jeden.

5) „Dnešní církve už nestačí, jsou opotřebované“, ale budou se vám dívat do hrobu a budou se dívat do hrobu generacím takových, jako jste vy. Možná jsou opotřebované, ale budou tu, i když i vnuci vašich vnuků se ztratí v propadlišti dějin a nikdo na ně nebude vzpomínat.

2 1
možnosti
MR

M39i34l85a13n 48R72a50d61e27k

3. 10. 2013 22:53

jeli Buh - kdo ho stvoril? Stvoril se sam? Z ceho?

0 0
možnosti
MR

Vše je vlastně o jedné skutečnosti a to že vnímání daného stavu závisí na tahu a duševním rozvoji osobnosti či společnosti a jejich poznání. Každé společenství, člověk to má jinak dané a jiný tah. Je to nesmyslná odvěká žabomyší válka zaslepených, neboť  oni jsou tím kdo "filtrují"  děje a stavy. Osvícený člověk když rozpustí tyto filtry tak pozná že je vlastně vše jinak a naštěstí už má průpravu vnímat kontinuálnost.  Vždy to bude o porovnání kdo a jak má vnímání dané skutečnosti, než o realitě. V dnešní době rozvoji vnitřní identity tzv. duševenství máme šanci se z tohoto bludného kruhu dostat, neboť on je vlastně daný naší nejstarší součástí a to instinktivním a sociálním myšlením a vnímáním.Vezměte 50 lidí z různých částí světa a zeptejte se jak vnímají slunce, co člověk tak trochu jiný příběh.

1 0
možnosti
KC

Pane Milane, napsal jste tuto úvahu parádně. Mnoho otázek, ale žádná odpověď. Jak by také mohla nějaká odpověď být, když vlastně nevíme vůbec nic? A za této skutečnosti nám ateisté chtějí namluvit, že víra, náboženství jsou blbost, zatímco ateizmus zná všechny odpovědi na cokoliv.

4 0
možnosti
MR

M13i90l24a55n 81R22a26d49e29k

3. 10. 2013 21:59

ja se povazuji za ateistu, nechci nikomu nic namlouvat, nebo presvedcovat, ale nemohu verti v toho Boha co hlasa cirkev, jakakoliv. A nerikam ze znam odpovedi - tak blbej nejsem, ac ateista. Ale diky ze odpoved

0 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik