Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

K96a27r79e26l 11S84a66r69d57a

23. 4. 2014 17:50

Výborně napsáno. Karma! R^

1 0
možnosti
Foto

Vlákno po vláknu čtu diskuzi a stále více jsem přesvědčen o tom , že : Existují zde dvě základní skupiny diskutérů a blogerů. Zjednodušeně : pro EU  x pro Rusko.

Navzájem se pojmenováváme putinovci x fašisti , 5.kolona x eurohujeři atp. Dobrovolně a předvidatelně se hlásím do tábora příznivců EU ( s výhradami).

Opakovaně musím zmínit, že opravdu , ale opravdu (!) nechápu příklon mých generačních druhů na ruskou stranu. Nechci lacině podezírat z nějakého konfidentství, stejně už se to nedá objasnit. Kdo ale žil alespoň trochu dospělý život v letech 1970 - 1990 by měl být nadosmrti vyléčen z nějakého rusofilství.

Anebo - byl opravdu na té druhé straně.

5 0
možnosti

Když kritizuji imperiální politiku EU na Ukrajině a vůbec nechápu, co tím sleduje, tak se stávám automaticky proruským?

0 0
možnosti
Foto

Narouboval jste hrušku na ořecháč. Asi více lidem zde nedochází, ze politika nynější americké administrace s nutným závěsem EU, k čemu jinému je, než prodloužená paže této politiky, nás žene do konfrontací, které jsou pro nás životně nebezpečné. Jim nejde o žádné právo a spravedlnost, jim jde o expanzi, o udržení statusu velmoci. Musí světu neustále dokazovat, že na to má, u velmoci to jinak nejde, a když zmizel jasný nepřítel, musí se vytvořit. Tak se nejlépe kamuflují jiné cíle a průšvihy doma. Prostě se otočí pozornost jinam. A v ruku v ruce si na přidruženém území zajistíme hospodářská privilegia. O to přeci jde až v první řadě.Co konflikt, to tlak na zbrojení, zásobování, vydané úvěry, nejlépe když je splatí ten, komu se to "dobro" naroubovalo. Jenomže nějak to ta americká administrativa přestala umět a záměry se staly příliš průhlednými a - což se stalo pravidlem - její zpravodajské složky neodhadly nepřítele. Ten se začal kupodivu bránit a dokonce si vylepšil postavení, prostě tu bitvu, kterou nezačal, snad i vyhrál. A to neměl. To se samolibému nabouchanci nedělá. Žádná velmoc nemůže mít nekonečnou moc. I šampion pokud mu schází sparing partner, kde si vybrušuje svojí sílu a ztratí rovnocenného protivníka, se stává nekritickou mlátičkou, kterou může jen trochu chytřejší protivník porazit. Obávám se, že USA se do této situace dostaly. Zdravý rozum zůstal někde v oblacích naposledy s Reaganem a Thatherovou a "říší zla". Politiku vede klaka neokonzervativců, jejichž kořeny nejsou americké, nikdy k této zemi nepřilnula, jsou stále jaksi internacionální. Co to znamená, víme. Amerika se jim stala jen prostředkem k dosažení globálních cílů, peníze vládnou a řídí. To je dnešek.

Evropa si nevládne sama, protože, kdyby tomu tak bylo, tak v čele EU nemohly stát takové vydíratelné figury, které tam jsou a měla by i schopnou armádu, která by odstrašovala. Není tomu tak, to víme všichni. Bez USA není nic. Ale proč?

4 5
možnosti
JH

Aha, ony ty Rusáky hnali na Krym vlastně Američané! Tak to jsem až do Vašeho objasnění opravdu nechápal.:-P

8 2
možnosti
PB

..... tak co mají společného !? Na první pohled nic. Na druhý pohled nic a na třetí pohled taktéž nic. Snažím se porozumět, však článek jeví se mi poněkud chaotický. Kreml, islám a patá kolona ??? - rozumím, všechno souvisí se vším, ale v tomto případě bych snad volil "střízlivější" pohled na věc (sólo komentář státní politiky, sólo islám, sólo 5  kolony atd.)

0 2
možnosti
MT

R^ Vyborny postřeh !

4 0
možnosti
KV

K76a55r92e36l 24V81o93v86e52s

20. 4. 2014 21:50

Je to nějaké zmatené, moc okruhů pohromadě .

1 2
možnosti
MT

Ono taky se deje nekolik veci ve stejnou dobu soucasne, pane "okružní zmatenče". Vy asi moc nesledujete zpravy, ze? Tak akorat nejaky steak na barbecue, pivo a nejaky laciny film na DVD, že ?

2 3
možnosti
JH

Blogy pana Nigrýna, Olšera a některých mladých komunistů jsou opravdu za hranou vlastizrady. To je právě na demokracii krásné i zničující, i pitomci mohou hlásat svůj názor.

18 5
možnosti
MR

M59i31l72a69n 48R78a42d26e33k

20. 4. 2014 21:37

ono je jich vice, Matejka, Fojtik, Havranek, Streit, Vyvadil, Hermanek.......a ty spousty lidi co to lajkujou

12 2
možnosti
JM

Výstižné a s nadhledem podané.

3 2
možnosti
PK

Nejsem žádný fanda Ruska, ale srovnávat islamizaci vyspělé (i když naivní) západní Evropy s problémem Rusko x Ukrajina mi připadá ujeté.  Jde o země se stejnou kulturou, stejným prostorem, i když se Rusové vždy cítili něco víc. I Robejšek říkal, že místo toho aby EU řešila svůj vývoj využitím výhod integrace stávající základny tak se chce rozšiřovat - aby bylo kam dodávat zbraně a stavět nové Kauflandy a Lidly. A to se Rusům nelíbí a jejich kolty začaly viset proklatě nízko.

6 7
možnosti
JH

Proč putinovci začínají své příspěvky vždy něčím, jako nejsem žádný fanda Ruska? Protože fandové Ruska jsou!

9 1
možnosti
PH
EP

Pán inteligent nám zaargumentoval a všechny nás přesvědčil.

3 1
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik