Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P90a15v64e15l 90M90a90c57h

6. 7. 2013 0:05

Mate 100% pravdu.  Tecka.

2 0
možnosti
AF

Je hezké pomáhat a zavádět demokracii, ale ne tu českou, kde vládnou zloději, otrokáři a rasisté.

1 3
možnosti
PA

To je jen jeden úhel pohledu. V okamžiku kdy se Afrika postaví na nohy, nás nebude nikdo potřebovat. Tím myslím většinu západní civilizace. Není tedy tohle hlavní příčinou situace v Africe? A důvodem proč se v Africe pořád válčí? V Africe se jistě bude dařit lépe. Jenže se podle mne pořád ještě organizuje které korporaci a v jakém regionu bude co patřit. Jinými slovy - dokud nebude celá Afrika rozkouskována pod patřičné sféry vlivu, nic se nezmění. Navíc, dokud se v Africe válčí, tak jsou všechny zdroje Afriky za zlomkovou cenu. Až se v Africe přestane válčit, bude se muset vše přiblížit tržním cenám, a to už přijdou náklady korporace draho.

0 3
možnosti
PK

Proč myslíte? Stejně tam ty zdroje nikdo neumí využít. Co tam v koloniích po Evropane zbylo si zničili sami.

Jde o mentalitu... společnost která nemá problém natáhnout ruku a na stromě ten banán párkrát ročně najde nikdy nezvládne úroveň organizace jako třeba v Norsku kde musíte 6 měsíců předem tvrdě plánovat kde vezmete jídlo a dřevo na zimu. 

Nebude mít důvod... všichni kdo budou v Africe přemýšlet tak dlouhodobě vymřou protože je ostatní co jenom natáhnou ruku pro banán přečíslí. Naproti tomu v Norsku takoví kdo jenom natahují ruku a neplánují chcípnou zimou.

4 0
možnosti
JH

J87a40n 80H27l38e62d90í27k

5. 7. 2013 14:19

karma--jo,-- ale názor, že kam vkročí noha muslíma-- se pouze a jen vraždí a podřezává, zůstává stále pevnější. Také nesouhlasím s rodinnými přídavky, podporou v tzv. sociál.nouzi,, s bohatým dotováním odborů a polit.stran== vše ze stát.rozpočtu. Rudé Odbory a početné sekretariáty partají--- ať kvákají za svoje vlastní členské příspěvky !!

6 0
možnosti
OU
LP

...Obama upozornil, že jeho administrativa přehodnotí pomoc, kterou Spojené státy Egyptu poskytují. Čili žádná svobodná rozhodnutí, pouze taková jaká si přejí USA a jejich spojenci.

2 4
možnosti
MK

o čem to mluvíte ? svobodná rozhodnutí toho kdo dává pomoc ? nebo svobodné rozhodnutí toho, kdo pomoc přijme ? 8-o

1 2
možnosti
KC

Dobrý názor, jen nemohu souhlasit, že u nás máme demokracii, k níž jsme se těžko propracovali. Demokraci zatím nemáme, pouze se o ni neobratně pokoušíme a někteří z nás ten proces ještě brzdí, protože jim vyhovuje stav, kde je snadné krást, lhát a podvádět. Než se u nás prosadí demokracie, která by snesla přísnější měřítka, uplyne v českých řekách ještě drahně vody.

4 0
možnosti
MK

demokracii máme, ale zastím s tím neumíme žít ;-)

1 2
možnosti
JR

J80a23n 62R19á81ž

4. 7. 2013 22:14

Rád bych znal odpověď od autora: Proč by měly jiné civilizace toužit po něčem tak absurdním jako je demokracie? Vždyť to nefunguje u nás,tak proč by si měly např. Arabové, Somálci nebo Asiaté kazit budoucnost systémem, který se neosvědčil a jenom Evropané,či Američané si namlouvají,že je to nejlepší z tech špatných společensko-politických systémů

4 5
možnosti
JR

J82a71n 34R78á37ž

4. 7. 2013 22:22

Ale z tezemi o tom,že jakékoliv exportované "dobro" většinou škodí naprosto souhlasím.

5 0
možnosti
LN

..narodil jste se ve špatné době...z vás měl být misionář.....

4 0
možnosti
Foto

Souhlas. Nejde ale jen o kontraproduktivní hospodářskou pomoc ve smyslu dávat rybu místo naučit rybolov. Omyl je dle mne taktéž vývoz demokracie euroatlantského typu do státu arabských či afrických. Ne že by nebyli Asiaté a Afričané ve valné většině málo vyspělí pro náš způsob řízení společnosti. Oni prostě jsou jiní , jiní, jiní . Nechtějí dávat ženě přednost ve dveřích , dávat zlodějům podmíněné tresty. Muž má přednost a zlodějům se sekají ruce.

Multikulti je další omyl naší nasycené a smysl hledající generace.V koutku duše tu už ví i Merkel i Holland . Jenom neví, co s tím. Mají tam statisíce , miliony lidí podivných- ani Němci či Francouzi, ani černoši či Arabové. My tu máme několik set let pár procent cikánů-Romů, a nevíme si rady.

A propos, v Egyptě už teď vzpomínají v dobrém na Mubaraka, hádejme, na koho v Libyi či Íráku. Arabské jaro.....

4 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik