Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vadí nám jejich primitivnost, bezohlednost, nepřizpůsobivost, nevděčnost. Bereme je tu jako hosty a od hostů čekáme, že se jako hosté budou chovat.

2 0
možnosti
Foto

Je to přece starý trik. Češi s bílými límečky kradou nejméně sto miliard korun ročně z veřejných zakázek. Jak odvést pozornost od našich bílých spoluobčanů-zlodějů? Pozornost odvedeme na těch asi 300 tisíc chudých a sociálně vyloučených romské národnosti. Žijeme ve státě tvořeném lokaji. Kteří lezou do zadku svým pánům a jsou z toho frustrováni. Kam odvedeme jejich primitivní zlobu? K těm, kteří se už stovky let nedokáží bránit. K těm kteří tu žijí mnoho set let mezi námi. Normálně by to odnesli židé. Jako obvykle. Ale ty už primitivové bílé pleti skoro vyhubili. Stejně jako Cikány. Civilizovaní a vzdělaní příslušníci německého národa. Přesto natalita romské populace zajistila obnovu národa. Jenže primitivní a latentně stále přítomný rasismus nikam nezmizel. Stačí jen najít populistu, který umí využít předsudků a xenofobie maláho českého lokaje a obrátit je tím správným směrem. Ti vysoce postavení zloději, zkrátka potřebují klid na práci!

3 3
možnosti
TV

myslím že na tom bude hodně, ale nehrajme si na rasisty ... nejsme jimi. Vietnamci nám nevadí .... vietnamci nás na ulici nepřepadávají a neokrádají. Kdyby se romové drželi stranou, neměli by takové problémy a špatnou pověst.

1 0
možnosti
Foto

parazitismus jako životní strategie (krást a nevzdělávat se, růst jak dříví v lese) na straně jedné...špatné podmínky sociálně-pracovního prostředí na straně druhé (velké dávky, málo nekvalifikovamé práce, ale i oprávněný odpor majority). Řešení? Tlačit to z obou perspektiv problému místo hádek, která strana mince je důležitější

3 1
možnosti
Foto

aneb cukr a bič;-) není, co objevovat...funguje tisíce let

1 1
možnosti
TS

Jestli ono to nebude mít souvislost s tím, že za socíku museli všichni povinně makat. Už Bob a Bobek říkali: Práce šlechtí! Když najednou jedna část obyvatelsva přestane pracovat, vede to do pekel...

7 1
možnosti
MS

Ale oni všichni nemakali ani za socíku. Podpory ve formě různých "ošatných" na děti a pod. dostávali i tenkrát.

1 2
možnosti
JS

Vážený pane Milane Radku podle mého názoru jste musel poslední dobou zhloupnout, oslepnout,ohluchnout a ještě ztratit paměť

1 7
možnosti
JT

To je zajímavé že vždy se najde nějaký zachránce,kterému cikáni nevadí.Vážený pane když vám nevadí vemte si jich s deset domů a žijte v klidu o čemž silně pochybuji.Jelikož to není možné s tímto etnikem tak raději mlčte proto,že vaše kydy jsou úsměvné a tohle není panoptikum.

6 3
možnosti
JH

J82i69ř41í 29H37o61l17ý

1. 6. 2013 9:46

To tak???

Leda až budu bydlet na hřbitově tak si je vezmu k sobě, třeba všechny a budu v pohodě!!!

1 1
možnosti
AT

Nevím kolik století nás vyžírají, okrádají, přepadávají, náprava není možná, tak se nedivte, že lidé toho už mají dost.

4 1
možnosti
DK

Víte, pane Radku, jsem schopen pochopit snahu o smíření, určitě je lepší vzájemná tolerance a úcta, jenže...

Vycházíte z mylných předpokladů. Cituji:

"Já vím že naše soužití nikdy nebývalo ideální, ale snášeli jsme se..." 

Vždyť to není pravda. S cikány jsme se nesnášeli nikdy. Míra nesnášenlivosti se zvyšovala či snižovala v závislosti na režimu a politice. Jaké postavení měli cikáni za první republiky, je všeobecně známo. Byli drženi na velmi krátké uzdě. Podobně v letech socialistických, to  museli pracovat a nebyly jim trpěny žádné výstřelky. Až režim současný umožnil to, co se děje nyní. Jaký byl zaznamenán posun v myšlení cikánů v průřezu těchto let? Z mého pohledu žádný. Naučili se, kam chodit pro sociální dávky. Že je třeba něco udělat s myšlením, se vzájemnou tolerancí, je ani nenapadlo. Stále mají pocit, že se jim nesmírně ubližuje, na tom se po věky věků nezměnilo nic.

Píšete, že je třeba najít viníky. Co tím vyřešíte? Myšlení cikánů nikoli. Vstřícnost k začlenění do společnosti také ne. V dlouhodobé historii se ukazuje jediný možný prostředek, který něco řeší. Restrikce. Jakmile se povolí uzda, je konec.

11 1
možnosti

P89e36t50r 93Š32v15e58c

1. 6. 2013 9:28

"Stále mají pocit, že se jim nesmírně ubližuje ....."  A právě autor se ptá na to, kdo rozeštvává??...  Citovaný pocit, je uměle přiživován a podporován právě různými agentůrami, které jsou navíc sosají na svou činnost státní peníze.... Tyto agentůry navíc soustavně / a to je odpověď na autorovu otázku/  a cíleně podněcují rasovou nenávist a vše okolo... Je to pochopitelné, kdyby bylo vše o.k. nebyl by důvod jejich existence.... Jeden příklad za všechny: Přednádraží!!

Úplně jednoduchá věc s jednoduchým závěrem a podívejte se co z toho udělal Kumar a další aktivisti...... pomalu za ty zdevastovaný baráky můžu i já..... udělal v tom zcela záměrně a cíleně takovej zmatek, že se v tom už nikdo nevyzná;-€

4 1
možnosti
Foto

Hádej, kdo to je? Nepoužívá odpadkové koše, ani popelnice. Při nakupování, na úřadech, v parku, u kašny aj., huláká, že je je to "dyskrimináce". Neplatí nájmy, i když na to má. Napadne v přesile jedince, jen protože šel okolo. Hlavním koníčkem je zlodějina. Neumí psát a číst. K řízení vozidla nevlastní příslušné doklady a mnoho dalších ...

12 1
možnosti
Foto

no,přeci CIGÁN,;-O!!

3 1
možnosti
ZD

máte pravdu....ale ta otázka je tak otřepaná....podívejte se jenom do historie.....a tam najdete odpověď.....myslím 18 - 19 století....pokud Cikán nedělal a jeho děti nechodili do školy ...tak neměl žádná práva....a věřte ....že mám pár cikánských ....slušných rodin....kteří říkají....já jsem Cikán....já se nemusím schovávat za Roma.....chodím do práce....moje děti do školy a platím daně....ale to co se děje...kolem naší komunity a děláme si to sami....pokud se to nebude trestat.....tak až se majorita na..re Bůh s náma....je to o trestech a těch se oni bojí jak čert kříže....hezký den všem:-)

11 1
možnosti