Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Dotaz autorovi: Tu učitelku nazýváte soudružkou učitelkou proto, že byla v KSČ, popřípadě v hodinách byla v propagaci tehdejšího režimu papežštější než papež, nebo ji tak nazýváte proto, že tehdy vládli komunisté? V tom případě byste vůči ní byl nespravedlivý, protože každý se narodí do nějaké doby a v podstatě nic s tím udělat nemůže. K zachování čistého lidského štítu musí postačit, když člověk nijak nadprůměrně nekolaboruje.

0 0
možnosti
MR

ne, tak ji nazyvam jelikoz jsme ji tak oslovovat tenkrat MUSELI.

0 0
možnosti
MK

Ono to s tou Hladovou zdí bylo trochu jinak. Karel chtěl rozšířit Prahu a prvním krokem k tomuto záměru bylo vybudování hradeb okolo nových území. Tak vznikla zeď, které se dnes říká "Hladová". Na další kroky už nedošlo, neboť i ve 14. století se vyskytovaly krize podobné té dnešní. Zkrátka a dobře rozšíření města se nekonalo a zbyly jen ty hradby. Pak už stačilo jen trochu informačního šumu a vznikla legenda o Hladové zdi.

0 0
možnosti
SB

Též si myslím, že Karel IV. by nic tak zbytečného nenechal stavět, protože při jeho podnikavosti by zcela určitě našel jiný způsob, jak ty lidi zaměstnat. Konec konců, stavitel to byl velice aktivní, takže by spíše rozšířil Prahu o dvě nebo tři další ulice a náměstí. Z hlediska nákladů by to vyšlo nastejno a z hlediska přínosu by to bylo mnohem lepší.

0 0
možnosti
Foto

Tak to úplně není. Vím o nezaměstnaných, co neberou ani korunu dávek a přitom nemůžou práci najít - dávky nejsou automaticky pro každého, člověk na ně musí splnit určité nároky, tedy je to i chyba úřednic, že neprověří všechno.

A k těm zahraničním dělníkům - jeden z nich mi málem kdysi vyfoukl brigádu v zemědělském družstvu, došel za mnou zootechnik a řekl mi, že v neděli už nemám chodit, že potřebují zaměstnat nového pána z Ukrajiny, ale určitě pro mne ještě práce bude. Vím o více takových dělnících a nejsou tu proto, že by tu práci nechtěli dělat naši. Stejně jako vím o firmě, kde slovenština je častá řeč a přitom Češi, když se tam přijdou zeptat na práci, tak jsou odmítáni. Nebo třeba v Německu je taktéž určitá nezaměstnanost a přesto tam pracují Češi.

4 0
možnosti
MR

v tom mate bohuzel pravdu, tak se musi vice podnikat, a v tom musi stat pomoct, vice nez pomoc v nezamestnanosti.

1 0
možnosti
PT

System je zalozen na tom, aby lide co nejvic potrebovali stat.

2 1
možnosti
Foto

Já tedy nevím, ale tento systém je podle mě založen na stavění hladových zdí.

3 0
možnosti
MR

bohuzel jen na platu za nepostavenou hladovou zed.

0 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik