Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Jsou takovi, protoze takovi jsou, napsali si k tomu Koran. Aby to meli uzakoneno. To je muzska logika.

2 0
možnosti
MK

R^ Dobré. Přece jen, pro dokreslení postavení ženy před Mohamedem: hlavně u kočovných kmenů, ale i jinde bylo potřeba hlavně mužských potomků (také umírali v boji), a proto nebylo tak zvláštní, že zabíjeli novorozeňata - dívky. To Mohamed zamítl a navíc přidal dědická práva. Také možnost obchodovat se posílila a tím i kontakt s cizími muži. Podřízenost muži však zůstala (jak psáno v Koránu) absolutní.

Obrazně řečeno: vytáhl ženy z žumpy a posadil je doprostřed pokáleného dvorku.

2 0
možnosti
TH

Neverim.

Asi zil M. ve zvlastnim prostredi. Uz jen ten sileny napad zabijet zeny hned u porodu? To je cista sadisticka slabomyslnost. A mnoho dalsiho.

Za druhe, Mohamedova manzelka byla manazerka a zcela samostatna a dobre vydelavajici zena (!). Narozdil od pederasta, ktery byl negramotny.

Takze tohle jsou vsechno kecy.

0 0
možnosti
Foto

K94a24r85e69l 81C16a14c57h

23. 1. 2016 1:20

Velmi dobré. Taky si myslím, že všechna ta tak zvaná slova Boží psal člověk s cílem, aby to na ty lidi, které potřebuje ovlivnit, fungovalo. Čili, že musí vycházet z toho jací jsou a co ještě možná přijmou a co již by mohlo být příliš, že by ho s tím asi poslali do háje. Nejsem v tom nijak vzdělán, ale podle profesora Warnera Mohamed původně v Mekce cca 13 let kázal slovo Boží vcelku bez valného úspěchu - sehnal jen pár stovek příznivců. Pak se přesunul do Mediny, vymyslel si džihád a začal s vražednými výboji a rázem se mu příznivci hrnuli lavinovitě. Zřejmě po 13 letech pochopil, že lidé v jeho okolí jsou založením násilníci a když jim dá náboženský cíl, při kterém budou moci tuto svou povahovou vlastnost uplatnit, tak je získá na svou stranu. A oni ho následují dodnes.

4 0
možnosti
MR

presne, Mohamed obdivoval jak krestanstvi tak judaismus, ale pro jeho lidi to nebylo atraktivni. Tak to tak trochu skloubil dohromady, a udelal to tak aby to jeho lidu smakovalo. Sice to trochu zredil, ono to tam byvalo horsi.

0 0
možnosti
OP

Přemýšlím, zda by by se Merkel někam posunula, kdyby se opravdu stalo to, co je na obrázku. A vychází mi, že nikoliv. Bohužel

2 1
možnosti
PB

..... ;-Dnóóó,- vona by to zkrátka zvládla a ešče by chcela nášup !

1 1
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik