Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

No jsou dvě možnosti, co s těmi "uprchlíky" První, proti které by protestovaly všechny humanitární organizace světa (a tím plnily své poslání) a všech přilehlých galaxií jsou internační tábory. Ta druhá,  levnější a bez protestní,  je,  poslat je Angelce nebo GB, protože to je jejich země zaslíbená a oni si tam přejí, tedy kdo chce kam, pomozme mu tam. Akorát nevím, zda bychom v budoucnu nemuseli budovat novou železnou oponu, tentokrát ne proti směru "ven", ale "dovnitř"

1 0
možnosti
Foto

Je to nápad - aktuálně asi může sedět, ale přijde mi to dost krátkozraké. Německo není nafukovací. A navíc, víte jak to chodí, podáte prst a ukousnou vám celou ruku. Takže ustoupíme jednou, budeme ustupovat pořád. Dojde to tak daleko, že budou tlačit na to, abychom je od nich za nějakou dobu v rámci unijní solidarity přebírali zpět a zajišťovali jim adekvátní životní úroveň. Co je to adekvátní v německých poměrech, by mohlo být likvidační pro nás v českých poměrech. Prostě po těchto kvotách, přijdou další kvoty, o tom jsem přesvědčená. Dokud naši zemi nerozpustí v multikulti mixeru. [>-]

4 0
možnosti
MK

Proti Němcům vcelku nic nemám, avšak nelíbí se mi jejich dvojí metr. Když Česko vstupovalo do EU, prošlo přitom řádnou několikaletou procedurou, splnilo požadovaná kritéria a stejně naši občané neměli plnou svobodu pohybu a zaměstnání v celé unii hned při vstupu. Přechodné omezující podmínky platily v některých zemích (i v Německu a v Rakousku) po dobu sedmi let.

Naproti tomu imigrantům, jejichž mateřské země nejsou členem EU (a nejspíše nikdy nebudou) dávají všechno hned a k tomu i nás.

8 0
možnosti
JV

Zato je ted v Nemecku Polaku a Cechu jako much.A neni to a nemaji zadny problem.

1 0
možnosti
MP

Jako vyhrůžka by to bylo dobré, ale takhle naráz "odbrzit"? To vypadá na rozbitou hubu pro všechny. Snad by to Merkelová mohla vidět taky. Jestli si myslí, že je nacpou pomalu násilím k nám, tak za chvíli začnou nejen extremisti otloukat Němcům o hlavu vývoz nevítaných etnik na východ. Holt Němci mají smůlu, Áda vyzkoušel skoro všechno.

Imigranti by velice brzy pochopili, že brát německý příspěvek a víceméně žít v Česku je výhodnější. Ale stojíme o to i my?

3 0
možnosti
JV

Vy se vyznate ,snad to nepraktikujete.

2 2
možnosti
PN

Vy jste to vůbec nepochopil pane. S těmi kvótami se sice potichu, ale integrálně mluví o sjednocení nejenom azylových procedur, ale i "důstojných" podmínek. Což si paní Merkelová zjevně vysvětluje tak, že nás přesvědčí (=donutí) aby jsme zajistili imigrantům stejný sociální standard, jaký jim nabízí německý sociální stát. Pokud budou mít stejné ubytování a stejné sociální dávky v (levnějším) Česku, tak samozřejmě migranti ztratí značnou část touhy se do toho Německa přesunout a spokojeně budou vegetit i u nás.

Kapišto?

8 0
možnosti
MR

ale ja tomu tak rozumim, jenze kde brat a nekrast ze? Cesko nemuze davat azylantum vice nezli berou normalni lide za praci. Kdyby to bylo podle Merkelove, tak by brali vice nezli lide s vysokoskolskym vzdelanim. Leda ze by Nemecko to zacalovalo, a to by na chvili, rikam na chvili, fungovalo. Oni by to v Cesku vesele utraceli a Cesi vydelavali.

Ale az jich bude v Evrope miliony, tak uvidite ten tanec. Oni neprisli aby ctili mistni zvyky a zakony, budou vnucovat ty sve.

10 0
možnosti
PH

Naprosty souhlas. Pred dvema dny jsem se podobne vyjadril v souvyslosti s rozhodnutim Budapeste nezdrzovat nikoho v Madarsku a obratem ruky je odesilat smerem Berlin. Presne tak. Merkelova je ocekava s otevrenou naruci a tak proc ji nevyhovet?  President Zeman ma na celou zalezitost s emigrants spravny nazor. Pokud si chcete udrzet svoji kuturu, svuj jazyk a svoji identitu budete prinuceni se stat opet samostatne myslicim a uvazujicim statem.  Pokud se rozhodnte zustat nadale pod "patou" Brussell vyhlidky pro Cechy a da se rict celou Evropu jsou velmi spatne . Pomalu ake jiste cesky narod prestane existovat.

4 0
možnosti
MR

brusel nebrusel, uz je to v kopru. Najde se ale Vudce, ted jen otazka na ktere strane. To bude mazec.

2 0
možnosti