Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Webová stránka Sharia4Czechia dlouhodobě budila smíšené emoce.Stránku spravovali především čeští konvertité k islámu, kteří ji přejmenovali se na Cesta k víře, je to ale stejná platforma. Tým bývalého webu chce působit i mimo prostor internetu: „Činnost chceme mít rozdělenou podle krajů a okresů. Zapojí se do ni lidi nabízející svůj čas a svou pomoc zájemcům o islám. Zájemcům chceme umožnit dostat se v každém koutu Česka k islámským publikacím, setkat se s českými muslimy, navštívit mešitu či modlitebnu a získat motivaci pro studium,“ popsal plán Velička. Mezi hlavní impulsy ke změně koncepce islámské osvěty v Česku je i větší zájem mladých lidí o konvertování. „Kritickým bodem pro změnu byl nebývale velký zájem lidí v letošním Ramadánu, jak se stát muslimy,“ míní Velička. 

Zdroj: http://www.lidovky.cz/cesky-web-sharia4czechia-propagujici-islam-konci-f60-/zpravy-domov.aspx?c=A150814_133418_ln_domov_jzl

2 0
možnosti
Foto

1/ Evropa se neislamizuje a není pravděpodobné, že by k nějaké masivní islamizaci mělo dojít

2/ pokud něco mladé lidi láká tak je to to co má punc zakázaného ovoce-takže zájem o islám vzbuzují především lidé jako vy co ho haní.

Problémem u nás není  Islám, ale různí naši extremisté:-/

0 13
možnosti
Foto

V roce1899, v knize Říční válka, varoval Winston Churchill, že islám ohrožujeEvropu stejně, jako kdysi barbaři ohrožovali Řím. „Mohamedánství“ – citujiChurchilla – „je násilná a rozpínavá víra. V dnešním světě neexistuje mocnějšízpátečnická síla …. Civilizace moderní Evropy může padnout stejně, jako kdysipadnul starý Řím“. Konec citátu

11 1
možnosti
Foto

Kde by byla Evropa dnes, kdyby nebylo křesťanství? Určitěbychom chodili všichni povinně do mešity a vyzývali Alláha.

3 0
možnosti
MR

M50i62l72a53n 28R52a17d84e37k

16. 8. 2015 15:55

nebyt krestanstvi tak by mozna nebylo islamu.

0 1
možnosti
Foto

Nechápu, proč tam mícháte misionáře a to zejména Bartolomé de las Casas. Nechápu, co chtěl básník tím říciRvRvRv

0 0
možnosti
MR

M18i42l35a47n 91R82a96d28e47k

16. 8. 2015 15:56

to byl ten co byl k Indianum taaaak hodny, doopravdy, ze se pak toho krestanstvi drzeli. a tim pak cirkev, potazmo spanelske kralovstvi teprve dobylo toto velke uzemi.

0 1
možnosti
Foto

Otázka zní, zda něco nebo někdo může jednotlivcům z hlediska přenosu jejich genů do další generace nabídnout více než islám?

0 1
možnosti
PK

Evropa je dneska ve stejném postavení jako byla kdysi Amerika nebo Austrálie. Akorát si to nikdo nechce přiznat.

A jak tam píšete o tom učení o islámu abysme se ho nebáli: tak to ti chytráci ve vládě nám chtějí mazat med okolo huby a nasadit růžový brejle. Kdyby se o tom mlovilo pravdivě a bez politickej korektnosti a zatajování a překrucování fakt, tak to by bylo jedině dobře. Ale to v mainstreamových mediích v Evropě nehrozí.

5 1
možnosti
MN

Souhlasím se známým výrokem Karla Marxe, že "Náboženství je opium lidstva".

Do náboženství se utíkají lidé schovat pod sukně vyšší moci, protože sami nezvládají nést tíhu odpovědností za svá rozhodnutí. Lidem se uleví, když rozhodnutí a odpovědnost za ně přebírá bůh.

7 4
možnosti
MR

to rozhodně, jsou to berličky, ale těžko každého odsoudit, život je těžký, a lidé bezradní. Já sám jsem ateista, ale lidem víru neberu. Problém je že v Evropě už jedna víra je, dnes už ochočená, do kostela jsme ji dokopali, a nijak nám nemůže znepříjemňovat život. Ale islam ještě ochočený není a dlouho nebude. To je to nebezpečí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik