Jak se z vítačů stávají rasisté, a tohle se bude opakovat stále častěji

Když minulý rok Němci z nepochopitelných důvodů tleskali migrantům a byli z nich v extázi, tak to jsem jako bývalý uprchlík nechápal, byl jsem Rakušákům vděčný jen za to že nás vůbec přijali, já si platil podnájem, a byl jsem rád

že jsem rád. Nějaké lidové veselice se nekonaly jen proto že jsme uznali že Německo či Rakousko jsou země svobody a šli jsme k nim, většina teda jen přes tyto země a pak dál. Ani jsme nečekali že budou z nás na větvi, proč by sakra měli? Dokonce jsme chápali když vláda žádala po velvyslanectvích aby si pospíšili, a koukali nás odlifrovat. Bylo to lidsky pochopitelné, ryba a host třetí den smrdí.

Proto jsem byl zase na větvi já když jsem viděl ta videa jak jsou naši sousedi v extázi když denně pochodovali mladí muži do náruče šťastných Germánů. Já vím že ne všichni, ale hodně. Ti co nevítali byli ale kdovíproč také hrdí na to že se jim to tam coby do slušných zemí hrne. Vždyť to přece nebylo poprvé!

Jenže stalo se co stát muselo. Přehnalo se to, a sloganama se nikdy nic nevyřešilo a nevyřeší, i kdyby bylo na každém rohu napsáno Wir schaffen das. Prostě už je jich moc, nechodí k nim proto pro co jsme chodili my, a vděku kde nic tu nic.

Tak jeden somálský mladík který žil v paneláku ve Schmöllnu, bývalé DDR, tam sice moc nevítali, ale ze začátku drželi basu s Merkel, tak dnes se stalo neštěstí. Somálec po té co udělal nějaký brajgl v centru pro mladistvé bez doprovodu, šel domů a tam si sedl do okna a že skočí. Sousedi z toho měli nesmírnou radost, a volali ať už skočí, bude prý o jednoho vyžírku méně. A radostně si to natáčeli. 

Přijela policie, snažili se kluka zachránit, ale marně. Policie toto chování odsoudila, v médiích se o sousedech píše jako o neonacistech, rasistech, atd. Ale už to asi nikomu nevadí, slovo nácek jaksi ztratilo význam.  I když časy se mění, razie na ty nevítače jsou stále častější,  ale lidé začínají mít silnější hroší kůži.

To je tím že německá vláda si chtěla zahrát na spasitele světa, ale jako vždy se přepočítali, ono to Německo je sice početný národ, ale stále ve světovém měřítku maličké, i když to některým asi dělá potíže pochopit, prostě se už do Německa více kandidátů na snadný život nevejde. Evropa je přelidněná, a potřebuje spíše odlidnit než naopak. Politikům ale počty nikdy moc nešly.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zavala | pondělí 24.10.2016 0:39 | karma článku: 39,79 | přečteno: 1595x