Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^  Každou snahu o dohodu( a tak to v jejich světě chodilo a chodí) považují za slabost.

        Vždy v historii je v rozpínavosti zastavila jen hrubá síla. Není a nebude to jinak; čím později, tím s většími ztrátami.

4 0
možnosti
Foto

V každé zemi, státu, království má historicky většinu jedna víra. Pokud se to začne vyrovnávat, přijde boj o převrat nebo válka. A taky se nesnesou evropské církve s islamisty.  A nejvíc na to doplatíme my, obyčejní lidé.Jenom doufám, že se toho boje u nás nedožiju.

1 1
možnosti
MK

Rv  Názor by šel, ale tu poslední poznámku Vám neodpouštím; je to hlava v písku nebo po nás potopa!

1 0
možnosti
SB

Největším problémem je přelidnění planety. DOkud jich bylo v jejich zemích přiměřeně, tak tam pěkně zůstávali, nechodili do Evropy a nejhorší třecí plochy dneška tehdy neexistovaly. Nyní je jejich země už neuživí, oni v zájmu pudu sebezáchovy chodí jinam, ale nejsou ochotni se přizpůsobit. Navíc když chodí sem a tady se nadále hodlají množit geometrickou řadou, tak to stejně k ničemu nevede. Jednou dokonale přelidní i Evropu a budou z hlediska potravin a ostatních životních potřeba tam, kde jsou nyní, ale už bez možnosti další expanze, pokud čirou se čirou náhodou z moře nezvedeně zpět Atlantida.

Současné přelidnění planety je tou druhou nejhorší věcí na celém světě. TOu nejhorší je perspektiva, že současné nynější hodnoty přelidnění ještě zdaleka nedosáhly na svůj strop a nadále rostou.

2 0
možnosti
MR

bohuzel chodili do  Evropy i kdyz jich bylo malo, na zacatku osmeho stoleti dobyli Spanelsko a Portugalsko, a hned pote jih Francie, dale se nedostali diky krali Martellovi - martell - kladivo. (na muslimy)

a pak take na brehy Italie a jinam, az asi tri stoleti pote jsme sli na krizacke vypravy, a pak nas hnali svinskym krokem

0 0
možnosti
Foto

Tvrdím to už roky a napíšu to zase. Jsou místa na Zemi, kde autoritářský (před zásahy Západu dříve mnohdy sekulární) režim, postavený na přirozeném vývoji v prostoru a čase s ohledem na lokaci, bez násilného zásahu zvenčí pod pláštěm dobra, byl, je a bude řešením místních problémů. 

F. Matějka. Přesně vystiženo. R^

2 1
možnosti
MR

no nevim, v Turecku Zapad nezasahoval, a asi to byval jediny sekularni stat, ted se islamizuje, Turkum ze zapadni casti se to nelibi,ale bude to jejich vec. Jinak autoritastvi v islamskych zemich bylo pred tim nezli tam Zapad zasahoval, rozpinavi uz byli pred krizackema vypravama, asi tak 300 let pred prvni krizackou vypravou. Jinak at si delaji po svem, a my si musime dovolit delat totez.

6 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik