Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Velmi se mýlíte.

Už jen to srovnání s Hitlerem - zatímco Hitler plánoval válku k získání lebensraumu, Putin reagoval s Krymem jen na vzniklou situaci na Ukrajině.

A s Čínou se Rusové dohodli, jestli jste si nevšiml. Jejich mnohaleté spory o hranice byly ukončeny. Dnes spolupracují stále více a více a stále v podstatnějších věcech. Čína se k nerostnému bohatství Sibiře dostává skrze dohody a vlastní financování, aniž by musela zabírat území a riskovat válečný konflikt.

A EU nepovažuje muslimy za nepřátele - za nepřátele považuje křesťany, zejména tradiční katolíky.

0 1
možnosti
MR

Evropa se s Hitlerem take dohodla. Mysleli si.

1 0
možnosti

Čína je prostě vzorová rostoucí komunistická země. Je to vzor.

1 0
možnosti
MR

az na to ze komunisticka je jen vlada, ostatni je kapitalismus jako kdyz vysije

0 0
možnosti
SB

A v ještě jedné věci Vám budu oponovat:

Já se na rozdíl od Vás obávám, že EU je na tom s islamizací hůře než Rusko. Možná Rusko tam má více problémů v současnosti, protože mnohé islámské národy žijí v Rusku tradičně a navíc vedle náboženské nenávisti je tam i nenávist národnostní proti všemu ruskému. Ale oproti EU má Rusko jednu výhodu: Že se nemusí bát dalšího přílivu muslimů. Nyní jich je tam možná větší procento než v EU. Navíc jich tam přibývá v důsledku početnosti muslimských rodin. Ale ten problém s porodností máme v Evropě u muslimů také, avšak oproti Rusku máme bohužel ješte navíc tu nevýhodu, že k nám neustále přicházejí další a další z mimoevropských islámských zemí, což se Ruska prakticky netýká. 

Takže pokud jde o početnost muslimské menšiny (zatím menšiny), Rusko má problémy dva: Tech muslimů je tam už takhle až nad hlavu a ještě mají početné rodiny. EU má problémy tři: ty dva, které má i Rusko, a navíc ještě neustálý příliv dalších, čehož je ovšem Rusko ušetřeno.

4 1
možnosti
SB

Už jsem Vám chtěl dát karmu, jak tomu dělám u většina Vašich příspěvků. Už jsem měl nikoli v přeneseném, ale v tom pravém slova smyslu prst na příslušném tlačítku myši. Měl jsem ho tam fyzicky a chystal jsem se kliknout.

Až jsem si přečetl poslední větu a nechápu, jak ji myslíte., Takže jsem Vám tu karmu pro jistotu nedal.

Jestli to myslíte tak, že je krátkozraké kvůli nějaké prkotině jako pomazánkové máslo rozbíjet EU, tak já mám opačný názor: Právě proto, že se EU stará o pomazánkové máslo a podobné prkotiny, je to zbytečná organizace. Cokoli, o co se staráme, musí být úměrné potřebám doby. Jinak je taková organizace zbytečná.

Příměr: Potravinářská kontrola, která bdí nad kvalitou prodávaných potravin, je jistě velmi potřebná věc v dobách klidu a míru. Ale určitě si ji nemohl dovolit například Sovětský svaz, když měl Pauluse u Stalingradu. Navíc aby za této zcela kritické situace měla ta potravinářská kontrola pravomoci, jako nyní má EU.

Jestli si myslíte, že pomazánkové máslo je příliš nepodstatné, než abychom kvůli tomu měli něco proti EU, tak já si naopak myslím, že právě proto, že je nepodstatné, můžeme vyčítat EU, že tohle řeší, ale islamizaci kontinentu nechává bez povšimnutí.

Takovou EU potřebujeme asi tak nezbytně, jako Sovětský svaz potřeboval potravinářské kontroly v listopadu 1942.

4 1
možnosti
MR

uprimne s vama souhlasim ze se dnesni saskarna-EU stara o prkotiny ( ja bych to rekl jinak, ale je to sto dukatu) a dela jakoby jine problemy nebyly. Dnesni EU je parodie a ne unie, ale unii potrebujeme, jinou, zmenenou, ale potrebujeme, jsem optimista, a verim ze se po volbach v kvetnu neco zmeni k lepsimu, kdyz ne tak se unie rozpadne, k tomu to speje. A bud se vytvori neco co bude fungovat, nebo to bude konec evropske civilizace. Dnes uz neni Evropa tak z ruky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik