Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z doby sedmidenní (resp. šestidenní) války Egypta proti Izraeli (1967) se traduje tato anekdota:

Zátaras. Po jedné straně hlídkuje Egypťan, po druhé pan Kohn. Ten si egyptského vojáka prohlíží a prohlíží a pořád se mu něco nezdá. Až se Egypťan naštve a na Kohna zařve: "Štó ty, durak, beduína ješčó něvíděl?"

Aneb - kam čert nemůže, nastrčí ....

A pro ty ještě nechápající - zjistěte si, kdo se kdy s kým kamarádil, kdo kam dodával zbraně (Biafra), kdo kde školil teroristy (i u nás!), proč semtex, kdo první vletěl do Afghanistánu, jak to bylo s Čečnou, a to klasické cui bono. 

Pro autora karma.

1 0
možnosti
MR

TO JE MARNY, MARNY, take jsem napsal o islamizaci Ruska, to malokdo chce videt, to se vubec nelibilo. Marny, ale musi se o tom psat.

1 0
možnosti
MJ

Hezký večer.

Píšete o mladých blogerech. Nedivte se. Jistě ale dějepis studují. Mne tedy historie přímo fanaticky zajímá a přečtu mnoho knih od různých autorů a různých historických událostí. A to i od autorů, kteří se různě koukají na věci. Ale, naštěstí lze sehnat i literaturu "neutrální" , která (tedy mám dojem, můžu se i mýlit) události popisuje pravdivě. To se týká i islámu a historie islámu. Vy "starší" totiž stále "bojujete", nevím kde se to ve Vás bere, když jste před tím vůbec nebojovali.Jste hodně militantní a tak dle toho také vypadá Vaše vysvětlování historie. Také není od Vás fér, psát o mladých jako o dějepisných nedoučencích. Ti co píší o islámu také navštívili tamnější kraje a s islámem se setkali "na vlastní oči". 

A tudíž, zákonitě , i já nemůžu přijmout Váš militantní přístup, neb jsem "nedoučenec" a jen se zajímám o kořeny a příčinách vzniku tzv. radikálního islámu. A věřte není to veselé poznání...

1 2
možnosti
MK

Pane Jirásku, v každém, jen trochu větším, byť mírumilovném společenství muslimů se najde radikální křídlo a mlčící většina těch mírumilovných je nezastaví a ani nevydá; bylo by to proti Koránu.

4 0
možnosti

Fakt je jeden, že islámský radikalismus se od 60.let minulého století tak nějak rozrostl.

 A teď se lze ptát, jaké vnější faktory k tomu napomohly. A to, že jedním z nich je izraelsko palestinské potýkání, je asi bez diskuze. ¨Stejně tak je bez diskuze podpora Izraele Západem. A dovolím si pochybovat o tom, že takové přisvojení Jeruzaléma Izraelem s použitím zákona neochota Západu tomu zabránit, nemohlo přispět k eskalaci napětí v celém islámském světě. A je jasné, že je pak celý Západ házen do jednoho pytle. A to že v tom Jeruzalémě to začalo, a to jak židovským, tak  arabským terorem, tak by si měl dnes přiznat každý..

Klíč k omezení islámského radikalismu leží v Jeruzalémě k jeho vyhlášení mezinárodním městem pod patronací OSN.

Takže se divím panu autoru, že se diví.

Já zde ponechávám stranou všechny ostatní faktory, protože ty na rozdíl od výše uvedeného ovlivnit schopni nejsme.

2 2
možnosti
MR

to jsou takove vlny, nekdy je od muslimu pokoj, nekdy ne. Kdyz se to srovna s drivejskem, dneska je to jeste pohoda. Par teroristickych utoku, a jinak nic moc. Drive utocili s vojsky na Evropu. To se muze zmenit, uz v Iraku vyhlasili chalifat, uvidime jak to dopadne. Staci maly fundamentalistycky prevrat v Pakistanu, a maji v rukou i atomovky.

4 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik