Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I89v63o 44C82i42l15i49c81h

29. 3. 2015 8:36

Souhlasím s Vámi, jen jednu maličkost vidím trošku jinak. Nesouhlasím s tím, že před dvěma roky byla situace v Pákistánu lepší. Tohle o Pákistánu psala před dvěma roky dokonce i Wikipedie (a to nehovořím o tom, že tehdy před návštěvou varovalo Ministerstvo zahraničí):

"Země se potýká se sílící mocí islámských radikálů. Velice časté jsou srážky vojska s radikály a protivládní demonstrace. Po těchto událostech vláda velice často vyvolává výjimečný stav, který někdy trvá až nepřirozeně dlouho. Centrální vláda nemá žádnou kontrolu nad územím při hranici s Afghánistánem, kde kvete obchod se zbraněmi a drogami. Toto území je pod kontrolou místních kmenových vůdců, kteří většinou podporují svržený Taliban a teroristickou organizaci Al-Kaidu. Ukrýval se zde i terorista Usáma bin Ládin, ale 1.5.2011 ho americká armáda zabila v jeho sídle. Pákistánská armáda začala naplno bojovat s radikály na severozápadě země na začátku roku 2008. Své útoky provádí hlavně v oblasti severního a jižního Vazíristánu, není však dobře vyzbrojena a radikálové se mohou opřít o podporu místních obyvatel, kteří s nimi většinou sympatizují.

Dalším už méně známým problémem Pákistánu je snaha jihozápadní provincie Balúčistánu vytvořit nezávislý stát. Boj za nezávislost v této největší a nejméně zalidněné provincii vypukly v 70. letech 20. století pod vedením Akbara Bugtiho a Balúčistánské osvobozenecké armády (BLA). Ozbrojené střety v malé míře trvají dodnes."

Napsal jsem o tom před těmi dvěma roky článek, kam jsem tento text nakopíroval, proto to vím tak přesně.

2 0
možnosti
MR

M19i89l39a19n 73R27a81d76e41k

29. 3. 2015 18:33

Pravda pravdouci, ale jak jsem ale psal v mem clanku pred dvema lety, v novinach se pisou takove kraviny , neco se zvelicuje, neco se skoro prejde mlcenim, a mlady clovek mavne rukou, vzpomente co blbosti jste se nadelal vy, ja take, v nasem mladi, akorat jsme meli stesti.

Holky to stesti nemely, otevrena valka tam nebyla, a zaplatily neumernou cenu.

A jak rikam, vlady vyhazuji penize do kanalu, ba skodi, podpory nemakacenkum, pro muslimske uprchliky, miliardy Palestine, tak ze MOZNA zaplatili vykupne, sice to byt nema, ale jsem rad ze holky jsou doma

2 0
možnosti
Foto

Jsem jeden z prvních, kdo dal zaslouženou karmu, pane Milane.

Ale já bych neomlouval ani to jejich rozhodnutí před dvěma roky vycestovat.

Naštěstí to dobře dopadlo, ale ne vždy tomu tak je. 

A také bych trochu zpochybnil "povinnost" státu někoho vyplácet ze zajetí. Pokud by k tomu došlo za nějakých podivných a vymyšlených okolností (teroristé přepadnou firmu v Hrádku nad Nisou a prchnou s rukojmím do Němec) pak možná.

Ale jestliže se někdo vydá do riskantního zahraničí, tak si myslím, že to je na jeho triko. Já osobně bych takovou pomoc státu ani nevyžadoval (myslím si teď v teple v Praze)

0 1
možnosti
MR

spousta lidi dela vetsi blbosti, treba si neco vypiji, a posadi se za volant, jedou nezrirenou rychlosti, a take ma stat povinnost jim pomoct. Nebo jine kraviny co lide delaji a stale ma stat povinnost jim pomoct. Atd. Cili holky byly mlade a blbe, to jsme byli my vsichni ale diky bohu se nam nic takoveho nestalo.

A penize vlady rozfrcavaji na vetsich pitomostech nezli na vykupnem za lidske zivoty.

6 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik