Evropští poturčenci horší Turka

Rakouský kancléř Werner Faymann pohrozil zrušením podpory centru náboženského dialogu financovaného Saúdskou Arábii, pokud neodsoudí veřejné bičování saúdského blogera. Je to snad jedíný státník který se takto veřejně ozval. Hollande a jiní stále trvají na tom že Islám je náboženství míru, a dopustí-li se muslim něčeho špatného, není to muslim ale odpadlík nebo vyšinutý jedinec. Vraždění křesťanů nezajímá přesmoc ani církev.

Co říct na to že třeba náš spojenec v NATO, Turecko, velmi odsoudilo karikatury v Charlie Hebdo, od presidenta dolů, ale nikdo z vlády, včetně Erdogana, neodsoudili výhrůžky a motlitby v tureckých mešitách za padlé teroristy nikoliv za oběti. Aby toho nebylo málo, už dlouhou dobu se ví že Turecko vyzbrojuje Al-Quaedu. Pochopitelně s tím Islám nema co společného, asi ti Turci jsou jen pomýlené zatoulané ovečky.

Ale i jinde to vypadá divně. Třeba radikální imám z Maroka, Alami abu Hamza, který má spoustu stoupenců ve Verviers v Belgii se ve svých kázáních netají s tím co by muslimové měli dělat, kašlat na demokacii a evropské zákony, správný muslim se neintegruje, verbuje bojovníky pro chalifát, a dělá to jak v Belgii tak v Holansku. Autority se obávají že je nebezpečný, jelikož mladí lidé na něj hodně dají. Proč ho tolerují v Evropě, když se v ní nenarodil, když už si netroufnou ho zažalovat, to nechápu. Podotýkám že ho z některých mešit vyrazili samotní muslimové.

Na druhé straně tu máme německého katolického kněze, pátera Paul Spaetlinga, který si zařečnil na shromáždění Pegidy v Duisburgu, a církev mu zakázala dělat kázání, a mluvit jakožto páter na veřejnosti. Ne snad že by páter volal po násilí nebo verboval bojovníky za cokoliv. A to podotýkám že i kancléřka Merkelová hodila zpátečku, a spolu s vládou se dušuje že Pegida a kdokoliv se bude moct veřejně vyjadřovat, máme přece demokracii. No proto. Asi už hodně Němců to vidí jinak nežli sluníčkově multikulturalisticky, a voliči jsou voliči.

Nicméně dvojí metr stále platí. A nejsou to ani tak muslimové co ho propagují, ti se vyjadřují tak jak to myslí, ať se mám to líbí či ne, ale západní politici si na tom svém slepém sluníčkovém metru trvají, k velmi malé radosti i těch opravdu vlažných muslimů.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zavala | sobota 24.1.2015 5:46 | karma článku: 35,07 | přečteno: 1276x