Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Opsáno z Viditelného Macka:' Na zprávě o tom, že v berlínské základní škole Jense Nydahla mluví mezi sebou jen tři děti německy, ostatní pak arabsky nebo turecky, mne zaujalo ještě něco jiného: škola má 313 žáků, rodiče 285 z nich pak žijí ze státní podpory.

Tak tomu říkám multikulturní obohacení!'

Musím se přiznat, že jsem tuto informaci zahlédla na webu již asi před týdnem, a že mne to číslo 285 zaujalo z celého textu nejvíce. A věřím, že žádná osoba z těch 285 rodin nemluví čínsky nebo vietnamsky.

8 0
možnosti
SB

Já jsem četl úvahu, že s tím přechodem ke křesťanství to bylo takhle:

Řím byl zadlužen až po uši, peněz nebylo, stát byl rozkradený. Ale byly tady ještě bohaté chrámy tradičních bohů, kde ještě bylo co ukrást. Avšak zabavovat majetek oficiálních božstev, to nebylo možné. Takže přechod na křesťanství byla jen záminka, jak se odpoutat od tehdejšího nábožesntví, přejít na jiné, moci se vrhnout na majetek v tu dobu již bývalého nábožensví, bývalých kněží, bývalých chrámů.

Nevém, zda to tak bylo. Jak jsem koupil, tak prodávám.

0 0
možnosti
MR

M21i82l70a74n 61R56a50d71e86k

31. 1. 2015 16:06

bohuzel to neni pravda, cisarove, diky korupci a politikareni, meli dost velkou moc aby z chramu vyrazili prachy. A krestanstvi? Casem se katolicke cirkve stala nejbohatsi cirkev sveta, to sice rimsti cisarove jeste nemohli vedet, ale o tom zadluzeni je to jinak, bylo lokalni, nikdo jiny by jim nemohl tenkrat pujcit. A lokalne to jde z lidi vyrazit.

0 0
možnosti
AS

A45d44a24m 70S67t52a70v22a

31. 1. 2015 8:51

".....že Islám je pouze a jedině náboženství bez jakékoliv ideologie.....": Ano, a to je právě ten omyl.  Islám je skutečně jenom a jenom ideologie, která měla oponovat, či spíše, konkurovat křesťanství. Však ho také formálně obšlehla. A aby ten islám dokázal jednou zvítězit, tak zahrnul i obsahovou  totalitu. A u té zůstal.

2 0
možnosti
Foto

Tak zrovna opisovani bych islamu nevycital, v tom jsou na tom s krestany dost nastejno ... s totalitou se da souhlasit ;-)

1 0
možnosti
KM

Zajimalo by mne, odkud se vzal zavadejici, stale frekventovany a nesmyslny termin temny stredovek.

1 1
možnosti
TT

V tom obraze, který poskytovala tehdejší společnost: exkrementy uprostřed ulicí, "vzdělanci" v kostelech vykládající svěřencům cosi o fantasmagorických zázracích a paralaleních světech a zakazující jim umět číst, no, všeobecné popírání poznatků dosažených v antice taky připomenu, s tím detailem, že kdyby Aristoteles neřekl cosi o narození jednoho ideálního člověka, který vyřeší všechny problémy, tak že by jakákoliv vzpomínka na svět před dobou temna byla trestána smrtí...

1 0
možnosti

Odkazy do historie jsou nesmyslné. Jako např. tento: "Řím padl nikoliv díky korupci, ta byla všudypřítomná od jejich začátků, Řím se snažil být demokratický, občas to sice škobrtlo, ale celkově byli tolerantní, hlavně k jiným náboženstvím. To fungovalo do určité doby." Řím se nesnažil být demokratický od nástupu Iulia Caesara, a to bylo pět století před jeho pádem. Ve skutečnosti Řím zničilo nikoli křesťanství, ale rozklad společnosti, korupce, neustálé občanské války, apod. Pak nenásledovalo "středověké temno", protože třeba doba Karla Velikého žádným temnem nebyla.

2 0
možnosti
JJ

oproti poznání a kultuře Říma byl i Karel Veliký tmář...

0 0
možnosti
Foto

R^R^ - podepisuji v plném rozsahu!

2 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik