Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusa bych nepodceňoval.

0 0
možnosti
MR

ale take neprecenoval. I kdyz kremelske pany nemam rad, musim uznat ze Rusko neni a nikdy nebylo pro Nemecko nebezpecne.

0 0
možnosti
PB

..... ááá, tak všeci byli personou ve svej době ve který převládala bipolarita a bylo sa v čem rochnit,- lidský práva, zbrojení-odzbrojení, proklamovanej "boj" mezi Západem a Východem za lidský práva a svobody (naštěstí bez přímýho válečnýho střetu),- šak doba sa změnila a zákonitě změnila myšlení lidí,- od vůdců, politiků, multimilionářů až po teho posledního vobyčejnýho chasníka na lontu. Dnešní Západ v každým případě potřebuje dostat pořádně přes prdel,- což je zárukou znovuobrození suverenity státu upevněnýho ve funkčním a smysluplným ekonomickým či bezpečnostním bloku s pragmatickými lídry v čele !

1 0
možnosti
SB

K Reaganovi a Tchatcher: Souhlasím, že to byli skvělí politikové.

Wojtyla a Walesa: Naprostý nesouhlas s tím, že by dnes mohli být k něčemu užiteční: Politikové havlovského ražení, hodně řečí, ale takových krasořečnických frází, které neobsahovaly žádnou konkrétní myšlenku. Pouze měli to štěstí, že se v jejich době sesypal Sovětský svaz, a tudíž se s tím svezli, protože jim to bylo připočteno k dobru, ale stalo se tak bez jejich velkého přičinění. Zhroutilo by se to i bez nich. Na sovětskou politiku neměli vliv.

A k Reaganovi a Tchatcher: To byli politikové jiného rozměru, jim dávám palec nahoru. Ale problém v současném západním světě není to, že by takoví politikové už nebyli. Mezi téměř miliardou lidí v západní Evropě a v USA se vždy najdou politikové všeho ražení: Od tyranů typu Gottwalda, Hitlera nebo Stalina, přes krasořečníky prázdných frází typu Havla, Merkel, Pitharta nebo Wojtyly, až po skutečné osobností, jako byli Tchatcher nebo Reagan. Evropa se nezměnila v tom smyslu, že před třiceti lety se tady takoví politikové našli a nyní že snad by se nenašli. Oni by se našli. Evropa se však změnila v tom smyslu, že před třiceti lety je lidé volili a dnes dají přednost těm, kteří jim slíbí zrušení třicetikorunového poplatku u lékaře.

V současné Evropa by se ti dva nechytali. Nebyla by to však jejich chyba, byla by to chyba voličstva.

0 0
možnosti
Foto

Pokud víme kde je chyba, lze ji napravit.

1 0
možnosti
Foto

Západ se především potřebuje otočit o 180 stupňů a vydat se zpět od státního socialismu k principům přirozeného práva. Největší nepřátelé amerického a evropského lidu nesídlí v Rusku nebo Číně, ale v jejich vlastních vládách.

4 0
možnosti
Foto

Milane, o Ukrajině jsme se spolu do krve hádali. Moc dobře si to pamatuji.

A klidně můžeme začít znovu. Protože, já si myslím, že to Rusové zvládli velmi dobře.

1. Zachránili Krym, který byl ukrajinským pouze podle rozhodnutí komunistické strany a vlády SSSR.

2. K tomu, aby bylo možné posoudit "ruský úspěch" v Donbasu, nemáme dost podkladů, jaký byl cíl. Ale Putin dosáhl toho, že kyjevský režim nemá klid. Možná mu to stačí.

0 0
možnosti
MR

joo tak mocnost zvitezila protoze od te doby skoro treti svet Ukrajina nema pokoje. To je sakra uspech. Krym nezachranil, je tam stale bordel, mozna vetsi

0 0
možnosti
JB

Lidovky opravdu, ale opravdu, neberte vážně. A novináři (vesměs) budou zcela jistě, v případě, že se změní politické klima, psát opak toho co psali dříve.

1 0
možnosti
MR

mno, psali to i jini, takze muze byt. Ono kdyz se neco stane, tak se provali ze se to vedelo, ale neslo tomu zabranit, nebo se tusilo, byli podezreli jen je sledovali, atd. Bordel jak v tanku. A novinari to jen odpapouskuji, ze je to jakesi prekvapeni, to nikdo necekal.....

1 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik