Dánové mají novou zbraň proti teroristům - psychoterapii

Na rozdíl od Britů, kteří se rozhodují zda by nebylo od věci odebrat vracejícímse bojovníkům za chalifát pasy a pohrozit jim vězením, Dánové na to jdou od podlahy. Pošlou je k psychiatrovi. Poté co se dozvěděli že v Evropě, a to hlavně v Dánsku a Belgii se fandí chalifátu více nežli v muslimských zemích, se s tím Dánové nebudou párat. K psychiatrovi půjdete!  

Anna Mee Allerslev, primátorka Kodaně, se zhrozila, že prý nikdy předtím takový problém neměli. V mešitách se káže antisemitismus, ale hlavně se verbují čerství bojovníci pro chalifát, i evropští konvertité jsou vítáni. Zavřít ty mešity nejde, tak nastoupí psychoterapie, místo zatýkání a trestu.

Inu, psychiatři vše vyřeší, po čase pošlou pacienty domů, a ti si nadále budou pak chodit na pokec a pro pilulky, že? Ve Žďáru by Dánům mohli potvrdit že to funguje. Nejen tam, v mém minulém článku jsem zmínil že takto to psychiatři umí na celém světě.

Takže když se budou chtít džihadisté zotavit, už ví kam mají jít. Po navrácení se pak, podle slov Prebena Bertelsena, z dánské university Aarhaus, už nebudou ty chudinky stigmatizovat, ale budou je začleňovat, postarají se aby jejich život byl lepší, dají jim ubytování, vzdělání a práci. To že mnoho z nich bylo rekrutováno z univerzit pan psychiatr jaksi opoměl. Program také zahrnuje - pro všechny případy - tézi, že je správné se radikalizovat, nemusí se za to stydět, ale prý nesmí užít násilí. Pokus vyrobit suchou vodu.

A pak se chlubíte že v Česku máte ve vládě největší exoty, kam se hrabete.

Autor: Milan Zavala | sobota 18.10.2014 2:47 | karma článku: 23,58 | přečteno: 797x