Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J76a83n 51R12á19ž

23. 3. 2014 19:50

A co kdyby referendum v Katalánsku rizhodlo o odtržení a nová vláda by požádala Francii o připojení. Bylo by to demokratické?

Evropský "západ" ruku v ruce s USA otevřel pandořinu skříňku Kosovem. A teď sklízí plody ukvapeného uznání tohoto teroristického státu v podobě epidemie snah o  samostatnost - viz Skotsko, Benátsko a Vlámové budou co nejdřív následovat Katalánce, o Baskech ani nemluvě, když se spojí ti, co žijí ve Francii s těmi Španělskými.

Asi nás čeká údobí nového parcelování Evropy, metodami údajně demokratickými, než se stav vrátí do své přirozenosti, kdy hranice určovali ti silní bez ohledu na názory občanů.

P.S. A kdo si myslí, že rozdělení Československa proběhlo nějak demokraticky, udělá lépe, když se nad průběhem rozdělení se znalostí faktů pořádně zamyslí, než bude tuto skuteečnost komentovat. O rozdělení rozhodly politické reprezentace, aniž by objektivně, např. referendy, zjistily většinový názor obyvatel ČSR, což s demokracií má méně společného, než odtržení Krymu od Ukrajiny.

1 0
možnosti
SS

"A co kdyby referendum v Katalánsku rizhodlo o odtržení a nová vláda by požádala Francii o připojení. Bylo by to demokratické?"

.

Kdyby tam pred tim referendem nebyla plne vyzbrojena Francouzska armada co by mimo jine dobyvala zakladny Spanelske armady - pak ano.

2 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik