Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

rozumný komunista?  jistě se snaží či lépe snažili někteří k problémům přistupovat racionálně a rozumně,  jenže problém je v tom že už základ na kterých tato ideologie stojí je nerozumný jelikož jde proti lidské přirozenosti a tak veškerá řešení založená na komunistické myšlence ať z oblasti lidské společnosti či z oblasti ekonomie proběhla dle dvou prvků které popsal ve svém díle J.C. totiž vše naplánovali a to byl prvek očekávání pak přišly výsledky a to byl prvek zklamání

1 0
možnosti
SB

Jestliže komouši říkají, že idea je správná, ale bohužel jako náhodou to vždy dostali do rukou nesprávní lidé, tak vlastně popírají sami sebe, protože jiná jejich myšlenka tvrdí, že režim se vždy přizpůsobí potřebám doby. Když doba potřebuje šlechtu, tak je tady feudalismus a šlechta je taková, jaká je. Když potřebuje kapitalisty, tak se dostanou k moci kapitalisté a jsou takoví, jací jsou. Takže pokud jejich myšlenka č. 2 platí, tak se nemohou vymlouvat na myšlenku č. 1, tedy že princip je správný a průšvihy že jsou pouze vinou konkrétních lidí.

1 0
možnosti

Problémem není, že nefunguje komunismus a neexistují rozumní komunisté, ale problémem, že nefunguje ani kapitalismus, ani neexistují rozumní kapitalisté. Kdyby existovali, tak by věděli, že prosazovat současně bonusy na zdravotním a sociálním pojištění, rovnou daň a zvýšení spotřebních daní na vrcholu konjuktury přivede ekonomiku do krize. A také by věděli, že fikce solidarity je pro soudržnost společnosti stejně tak význámná jako solidarita sama.

Ti nerozumní komunisté jsou zkrátka produkty běsnění nerozumných kapitalistů.

0 1
možnosti
SB

Naprostý nesmysl, pane Řezníku. V Sovětském svazu ti Vaši milovaní komouši zkrachovali po 75 letech od uchopení moci, tedy v době, kdy už jim to podle Vás nerozumní kapitalisté nemohli do ničeho ani pípnout.

2 0
možnosti
PV

P83a21v87e22l 91V76é77b59r

29. 1. 2014 7:27

Jedno úsloví praví: Kdo v osmnácti nebyl komunistou, nemá srdce. Kdo jím zůstal v pětadvaceti, nemá rozum.

Obzvláště se stavím za tu druhou větu úsloví.

1 0
možnosti
MK

Žádný komunista nikdy neměl rozumný názor na ekonomii. Komunista a ekonom jsou prostě dva pojmy, které se navzájem vylučují. Komunisté vládnou pouze ideologicky bez ohledu na ekonomii a takový systém samozřejmě nemůže trvale fungovat. Každý obyčejný člověk to pochopí. Žádný komunista to však nikdy nepochopí a z toho logicky vyplývá že žádný komunista není rozumný.

5 0
možnosti
MM

R^To jste klacek strčil do vosího hnízda, to bude rojení.

4 0
možnosti
DP

D10a21d76a54k 64P27e88t70r

29. 1. 2014 4:43

Nechápu proč rojení?  Existují i rozumní členové ODS? Počínaje dobou  po sametovou Mackem, konče dobou nedávnou Nečasem. Ten dlouhatánský seznam si doplňte. Nezapomenout na Dalíka, prosím. Tak co, rojím?

0 0
možnosti