Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jakmile se některá země od EU oddělí, začne se její ekonomika zlepšovat díky svobodnému trhu a suverenitě státu. Ostatní státy si toho všimnou a tím pádem se EU rozpadne. [>-]

0 1
možnosti
MR

Západní Evropa žije vlastně v minulosti a rozdýchává to co my už máme za sebou. Věk sociálního kolektivismu a bloku států pod vedením Ruska, k tomu RVHP a Varšavskou smlouvu.

Pradoxně jsme dál v tomto případě než západní Evropa, kdy jsme poznali že sociální, kolektivní rovnostářství, rozvrátí společnost a její zaběhnutý řád a hospodářství.

EU to má rafinovanější v podobě humanismu a vlastně neokolonialismu.Neboť většina zemí vládla nějaké té kolonii a spravovala společenství různých etnik.

Celý průsečík a bod zvratu nastal v čase rozpadu socialistického bloku, kdy západ se obával anarchie a měl snahu podržet východní Evropu v rámci nového Marshallova plánu.

Potřeboval východ motivovat aby neupadl do chaosu. Navíc byl vlastně nechtěný vítěz a zůstala mu vlastně nedotčena sociální politika a vedení společnosti, které vlastně odpovídalo době kdy zde byla mocenská dualita a sociální výdobytky na druhé straně .

To je základ pro dnešek. Východní Evropa se neuměla sama postavit na nohy a dodnes jí to moc  nejde, neboť byla centrálně direktivně vedena  a tak to vlastně podvědomě spadla do obdobné situace, kdy se jen změnila uznávaná hodnota. Odnáší to i západní Evropa, neboť vlastně žije ve velkém sociálním a humanistickém omylu, zde nemá dalšího silného partnera jež se nevyrekrutoval z druhé poloviny Evropy. Obě strany pak žijí v umělém světě a odcizují se realitě a světu. Vzniká zde opět moloch jež žije vlastním životem a má snahu se rozpínat i nadále Brusel, a nemá silné protihráče v podobě silných hlasů či spolků zemí jak v západní, centrální, východní Evropě. Vytváří a utvrzuje se v mrtvé myšlence jednotné civilizace, myšlení a chování člověka a naprosto opomíjí, etnickou, duševní, kulturní, společenskou odlišnost.

1 1
možnosti

18. 2. 2014 8:34

Srovnavat Eu s RVHP - to muze jenom......

1 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik