Burkou to začíná, šárií to končí aneb více Abbáse v médiích

Je dobře aby Abbás nebo Alrawi veřejně sdělovali své ideály, jinak si leckdo může myslet že si to někdo o muslimech vymýšlí. Třeba že chtějí zavést šáriu zatím jen pro muslimy, a když už jich bude více, bude pro všechny. Abbás to v Česku říká na plnou hubu, i když zatím trochu opatrně, v Anglii si někteří neberou ani takovéto servítky. Však je jich tam více. Podle všeho to co se píše o Hayat Boumeddiene, manželky jednoho z teroristů, mnoho slabších povah nabyde dojmu že kdyby se jí bývalo povolilo pracovat v burce, tak by se radostně začlenila do francouzské společnosti a zákony a zvyky ctila. To je to opravdové nebezpečí, naše předpodělanost, tvrdohlavost že když my budeme sluníčkoví tak nám to oplatí, že proti tomu varuje i egyptský president západní politiky netrkne.

Zatím i česká vláda prohlásila že Islám není nebezpečí, jen teroristé, na Západě ale i v Rusku prohlašují to samé už leta. Pokud se něco stane, teroristický útok nebo Hanka a Tonča, unesené v Pakistánu, ihned se to částečně ospravedlní tím že jsme si o to koledovali a můžeme si za to celkem sami.  Kdyby naši předci tohle viděli, tak by litovali že měli potomky. Spíše pitomky.

Kdokoliv dnes pozvedne hlas proti Islámu, protože každého soudného člověka napadne že jakési nebezpečí odtamtud hrozí, hned se ozvou nejen sluníčkáři a poučují o náboženství míru, ale hlavně opatrníci typu Chamberlain a Daladier, dejte jim co požadují a bude klid. Po hrdinském volání všichni jsme Charlie  se už se některé časopisy od těchto karikaturistů distancovali, a neotiskli jediný obrázek, i takový seriozní The New York Times, který tím nechce urážet náboženství a chce být k tomuto tématu citlivý, ale klidně publikoval slavný obrázek Piss Christ, neboli krucifix ve sklenici moči, nebo tady Pannu Marii poplácanou sloními lejny, to sice křesťany urazilo, list to komentoval jako že každý umělec má právo provokovat. A najednou ne. Ne že bych to nechápal, každý není hrdina a holá pravda o Islámu je že kdo se jim znelíbí, musí se bát o život, přes politicky korektní tvrzení o opaku.

Další problém je že proti islamizaci se veřejně vyjadřují jen strany které sice ještě nejsou xenofobní, ani rasistické, ale můžou se stát. Nebo politická nemehla jako Okamura. Jenže problém je ten že buď je to Pegida, Marine le Pen, nebo nikdo, nic mezi. Slova samotných, podle jejich slov umírněných muslimů se berou na lehkou váhu, varování i některých muslimských vládců se ignorují, i  takový král Abudllah varoval, a je dobře že nechají veřejně mluvit Abbáse i Alrawiho, ať vidíte na čem jste. 

A ono to půjde dál, muslimů je stále více a budou přibývat stále rychleji, protože jsou zváni. Pravdou ale je že nás je stále více, čili naše ustupování jejich požadavkům není na místě, oni nic nezmůžou pokud si to nenecháme líbít, čili problém opravdu není zatím v Islámu ale v nás, a pokud dojde k opravdovému střetu v Evropě, pak zase bude divení že co se to děje?

Autor: Milan Zavala | neděle 11.1.2015 5:17 | karma článku: 37,19 | přečteno: 1682x