Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Ano, nové zvykové azylové pravidlo v Evropě, které se v této době samovolně vytváří, vypadá logicky a jednoduše:

Téměř všichni běženci se chtějí dostat do Německa a Němci chtějí přijímat všechny běžence. Téměř žádní běženci nechtějí zůstat ve státech východní Evropy a státy východní Evropy nechtějí přijímat téměř žádné běžence. Tak proč tomu nevyhovět a nepodřídit se tomu.

Je ale témeř jisté, že Německo současné tempo přijímání a péče o přijaté uprchlíky brzy nezvládne a zkolabuje. Výsledkem budou boje mezi starousedlíky, kterým rupnou nervy a mezi novými drzými přistěhovalci, kteří začnou požadovat víc práv a víc výhod a Německo paralyzují. Nepokoje může spustit nějaký další Breivik a následně se tam může objevit i nějaký nový Hitler.

Z toho mi vyplývá absurdně znějící výsledek, že ČR by měla do budoucna začít uvažovat o stavbě obranného plotu nejspíš na hranici s Německem.

3 0
možnosti
MR

cim drive to v Nemecku bouchne tim lepe. Proc to protahovat? A tak je na case aby i Madari prisli k rozumu a nepodlezali tak - zcela zbytecne - Merkelove. Ta vi ze uz to prepiskla ale tvrdohlave, po nemecku, to neprizna a bude blbnout az do horkeho konce.

Obrany plot a ho.... je to same. A stejne az to v Nemecku bouchne, a o tom neni pochyb, tak se k tomu pridaji jinde. A bude jen kdo z koho. Islam nebo Evropa.

2 0
možnosti
PK

P42e92t58r 43K80ř91í36ž

3. 9. 2015 23:21

Můj postoj je poněkud ambivalentní. Na jednu stranu se obávám, aby Němci + Francouzi + Italové neupekli nějakou levotu (např. jednotné dávky v celé EU, kvůli čemuž by imigranti neodmítali přemístění do jiných zemí), na druhou stranu si to neumím představit, protože kdyby imigranti jen proto, že k nám přišli, pobírali více, než např. čeští důchodci, kteří 40 let platili sociální a zdravotní pojištění, tak to by "nevydýchali" ani ti důchodci, ani jejich děti.

Nijak idealistickou realitu v Německu ukazuje tento dnešní článek: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/nove-nemecko-jako-multikulti-bojiste-v-suhlu-to-vre_353790.html#otazka-4584

2 0
možnosti
MR

diky za link, tak jsem si to myslel, a ukazuje se to ze jsem to tusil spravne. Jak bude Evropa je od sebe odtrhavat az jich bude pristim rokem, nebo napresrok nekolik milionu?

1 0
možnosti
JN

tady je video k těm kolejím : zde zoufalá matka která trpí pod pendreky maďarské policie.

http://news.sky.com/story/1545899/no-camp-no-camp-migrants-forced-off-train

6 0
možnosti
JN

všude jsou jen fotky, tady je konečně vidět jak to bylo

2 1
možnosti
Foto

Stát je největší překážkou k mírovému soužití lidí. Zdaleka největší.  Tedy i problém s imigranty způsobuje stát a ne ti, kteří se stěhují.  To, odkud přistěhovalec pochází, jaké je barvy pleti nebo náboženského vyznání vůbec nehraje roli. Jedinou zásadní a důležitou podmínkou je respektování principu neagrese vůči osobám a soukromému majetku. Důsledný respekt k soukromému vlastnictví je jediným spravedlivým a zároveň elegantním řešením veškeré migrace lidí. Největší překážkou a zdrojem chaosu, nejednoznačnosti a vzájemné lidské nenávisti je v tomto smyslu stát a jím vytvořená kolektivistická schémata.

2 0
možnosti
JM

Brzy tam spíš budou internovat ten zbytek evropanů, kteří je živí. Až přestanou stačit daně a pokuty za cokoliv, nebude jiná volba, než "Práce osvobozuje". Jenže to bude pro ty, kteří umí pracovat, protože ti, kteří jsou z nich živi a práce se štítí, se pomalu, ale jistě stávají nadlidmi, přesně v tom duchu, který vás napadne.:-/

2 0
možnosti
Foto

Mate pravdu. A víte za co jsme si vlastně (spolu s Maďary) vysloužili tu pokryteckou kritiku od Německa či Francie pro naše dosavadní zacházení s ilegálními imigranty? Za to, že jsme přesně plnili dřívější dohody, jak s nimi (ilegální imigranti často bez jakýchkoli dokladů) zacházet, které ovšem Německo naprosto neuváženě hrubě porušilo a tváří se přitom jako kdovíjací "humanisté"!

Je to něco naprosto absurdního! !!

8 0
možnosti
MR

jak se to rika...... nechod s pany na led?

1 0
možnosti
JL

J45á47n 56L15o61s40k73o78t

3. 9. 2015 19:13

Úlovok, ktorý Európu neupokojí: Utečencom našli v mobiloch propagačné videá teroristov z IS

http://www.topky.sk/cl/1000791/1495877/Ulovok--ktory-Europu-neupokoji--Utecencom-nasli-v-mobiloch-propagacne-videa-teroristov-z-IS

10 0
možnosti
MR

jo, videl jsem, a pry je z Guyany. Dalsi Syran.

2 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik