Blbá nálada v EU, a jak to Brusel chce řešit

Ve Francii si 76% lidí myslí že země skomírá, ekonomie se ubírá pozvolně do kopru, muslimové už začínají velmi vadit, je v zemi přes 750 tzv. no go zones, čili kam se ani policie neodváží. Řeknete si že v mnoha zemích to je podobné, jenže Francie je ale kromě Německa velká země, čili to má na Unii hodně velký dopad.

Nejvíce džihadistů odcházejících do Sýrie je z Francie. Arabové ve Francii a levicoví studenti protestují v ulicích, mají hodně společného, antisemitismus a lásku k nacismu (národnímu socialismu). A ted se ještě milá Unie rozhodne že třeba takové Emiráty už jsou demokraticky vyspělé a nepotřebují víza ke vstupu do zemí Schengenu. Teda zatím, už se studuje stejná možnost pro jiné arabské státy v Golfu, rozhodne se o tom do pár měsíců.  

Ale co mi na tom zaráží je že se o tom Unie ani nechlubí, dokonce se o této zprávě o bezvízovém styku s mírumilovným Islámem píše jen v některých nezávislých novinách, dokonce ve Španělském El País se informuje pouze bezvízovém styku s Peru a Colombií, o Emirátech se cudně mlčí. Doslova tam je že "bude bezvízový styk, týče se to Peru a Colombie, a také ještě nějaké jiné země". To je eufemismus co?

Že se to neobjevilo třeba v Anglii, dobře, nejsou v Schengenu a jich se to netýká. Ale zatím to není ani v českém tisku, pokud ano, dejte odkaz. A přesto je to velmi důležité. EU důrazně trvá na lidských právech, kde je porušují, ihned se o tom diskutuje, snaží se dokopat diktátory k tomu aby tyto práva respektovali, což je správné, a když ne tak se nějak přitlačí. A rozhodně by si Brusel nevzal na triko se bratříčkovat s diktátory, hlavně ne ze zemí kde utiskují ženy, menšiny a nebo gaye. Nebo ano? To pak takové země pozveme bezvízově domů proč, aby se oni u nás přiučili? Nebo že by za tím bylo něco jiného?

Proto v Bruseli ted jančí s radikálním europeísmem na záchranu Evropy, prý se rozmáhá rakovina nacionalismu, antievropanství, xenofobie, atd. Pročpak asi? A vymýšlí se různé strategie aby to v příštích eurovolbách nevyhráli ti nesprávní kandidáti. Tak proto se takovéto radostné zprávy neobjevují na prvních stránkách. Inu strategie.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Zavala | pátek 28.2.2014 20:49 | karma článku: 24,46 | přečteno: 865x