Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, ti dva vraždící hoši z Jihlavy jsou lidské zrůdy, o tom nelze pochybovat.

Trochu mne ale zaráží jedna skutečnost, které si snad nikdo nepovšiml. Té zavražděné dívce bylo 15 let a byla žačkou základní školy. Jak to, že žačka základní školy (!) chodí na diskotéky a občas přespává v bytě u jednadvacetiletých mladíků?  (Prý u nich v bytě už několikrát v minulosti přespala.) Jejím rodičům toto vůbec nevadilo? Nezanedbala rodina oné dívky tak trochu její výchovu?

4 0
možnosti
MR

rozhodne jeji rodice jsou nezodpovedni. A dostali za vyucenou, bohuzel nenavratne. Jenze to je vec ktera by nemela vest soudce ke zmirneni trestu. Kdyz se nerozumem maminky zatoula male decko a ja ho odkrouhnu neznamena to ze jsem mensi zruda.

3 0
možnosti
Foto

Trestné činy byly, jsou a budou.  Je nemravné, že se nedbá na odškodnění oběti.  Myslím, že oběť by měla být ta, která rozhodne o trestu.  Jaký, to záleží na míře jejího subjektivního pocitu utrpení,  který pociťovala když jí bylo ublíženo tr. činem.  Bylo by spravedlivé, kdyby  oběť krádeže požadovala například vrácení věci a dvojnásobek ceny ukradené věci jako náhradu.  Pozůstalí by mohli rozhodnout jak o trestu nejvyšším, tak i o finanční náhradě, pokud by pachatel disponoval nějakým majetkem.   

Jenže nežijeme ve spravedlivé společnosti, ale v nějaké pseudospravedlnosti.  Důkazem jsou například tzv. trestné činy bez oběti.

7 2
možnosti
MR

mate naprostou pravdu, i kdyz o tom ze obeti by meli udavat trest, nevim, kdyz mi nekdo ukradne kolo a ja budu chtit mu dat trest smrti, tak to asi nebude to prave. Ale za vrazdu (ne za neumyslne zabiti), by melo byt vzdy dozivoti, i v pripade ze pozustali jsou treba opravdovi krestane a odpusti mu. Od toho jsou zakony.

Problem je ze kdyz vidim jak Breivikovi postavili rekreacni stredisko, si rikam ze jestli to pujde dal, tak budou z EU posilat vrahy do hotelu v Karibiku. Az se to stane dejte mi vedet, ja prijedu neco provest, ja si totiz pokazde ten Karibik musim zacalovat sam.

2 0
možnosti
  • Počet článků 722
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1595x
Expat od roku 1968 Bývalý překladatel, anglicky - španělsky.

Seznam rubrik