Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

alienated

1. 10. 2012 15:51
Znáte

Proces schvalování nových léčiv do úhradového systému, popřípadě hrazení nových léčebných postupů? Víte co je to evidence based medicine? Ono to není tak jednoduchý...

0 0
možnosti
MP

Milan Prokop

1. 10. 2012 19:33
Re: Znáte

Právě proto, že to není jednoduché, mělo by to být tak zpracováno, aby obyčejný pacient jako já, znal již známá objektivní rizika. Pokud přístroj soukromě lékař používá již několik let, předpokládám, že jej nenasadil svévolně a přístroj nějakým procesem schválení prošel. Dále že jsou alespoň statisticky známá negativa a přínos. Pacient by dle mého názoru neměl mít dojem, že právě lékař z něj zbytečně tahá peníze. Pokud bude obecně známo a doloženo, že úspěšnost je třeba pouhá 2procenta a já se stejně pro placenou léčbu rozhodnu, je to moje věc. Není však dobré, když se o kvalitě léčby dovím pouze z úst kasírujícího lékaře. I pro pojišťovnu by mohlo být přínosem, pokud zřídí konkrétní internetové forum se zkušenostmi pacientů s novým druhem léčby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik