Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K91a59r79e29l 84R23a86d73a

3. 5. 2013 21:35

To, že zločinci mají lepší zacházení a víc práv, než slušný občan, nesouvisí s křesťanstvím.  Souvisí to s tím, kdo píše zákony. Páni (dříve soudruzi) poslanci mají rozhodně blíž ke kriminálu, než k životu pracujícího člověka. A zákony si píší pro své.

0 1
možnosti
MP

Samozřejmě, že to souvisí s tím, kdo píše zákony a má to možná i něco z Vaší vtipné logiky. Přesto budu polemizovat. Argument vidím právě v podobnosti zákonů různých zemí v Evropě, a to i před vznikem EU. Naopak se však značně liší od států kde hlavním náboženstvím je islám a kde jsou ještě dnes někde uplatňovány i mrzačící tělesné tresty. Vliv náboženství na kulturu jednotlivých zemí přece nemůžete popřít.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek.

 Jen pro upřesnění.Křesťanská tradice zná trest smrti.Jeho vykonavatelem byla světská moc.Ona zmiňovaná útlocitnost k právům zločince je produktem pseudohumanismu dnešního světa  Rv

4 2
možnosti
MP

Ano, pseudokřesťanství si s desaterem hlavu nelámalo. V součastnosti jsme svědky, že pokud jde o peníze a moc, nelámou si jím hlavu ani církevní hodnostáři,.

3 4
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik