Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

11. 10. 2012 14:23
nikoliv "je třeba zvýšit DPH"

Když už tedy, tak by možná šlo prokázat, že systém budovány od začátku s vysokou DPH a nízkými odvody z práce, by byl třeba úspěšnější..

Ale někdy uprostřed toho systému provést "změnu", zvýšit DPH (a snížit odvody)..Co to udělá? No jenom tu maličkost že úspory které si lidé těžko ušetřili v době vysokých odvodů za x let zpátky ..prudce ztratí svou hodnotu o tu právě navýšenou DPH Takové malinkaté zestátnění...Copak to asi udělá třeba s důchodovým systémem?

1 0
možnosti

Milan Prokop

11. 10. 2012 16:49
Re: nikoliv

Moc otázce se znárodňováním nerozumím.Když si koupím třeba automobil po úpravách daní za stejnou cenu jako dřív, utratím i stejné množství naspořených peněz. Samozřejmě přechodné období nemusí být bez potíží, záleží na rychlosti změn. Pokud ale bude současný trend jednostranného nárustu pokračovat, mám jistotu, že o úspory postupně přijdete. Vše totiž souvisí s celkovou konkurenceschopností. Až příjmy z automobilového průmyslu poklesnou, což jednou zákonitě přijde, nasměruje nás stále zvyšující se dluh na řeckou cestu, a to i bez přijatého eura. Sociální tlaky si vynutí zásadní úspory včetně snižování důchodů. To též poškodí veškerý průmysl a oživí jej až bída,kdy platy klesnou možná až na úroveň Asie. Když ale k úsporám nebude odvaha, nastane hyperinflace. Je tedy třeba řešit situaci co nejdříve, dokud lze největším bolestem předcházet. Já tu cestu vidím ve změně popsanou v článku. Netvrdím, že je nejlepší a jediná. Pokud to Vy vidíte jinak, popište to. Řešit by se to ale mělo.

0 0
možnosti

strycek-Joe LLC

11. 10. 2012 11:28
Jste totálně mimo mísu

uvědomte si, že firmy DPH většinou neplatí, neboť mají nárok na odpočty. Toho využívají podnikatelé, pro které je zvyšování DPH velmi výhodné, zatímco pro občany pracující je to přesně naopak Rv

1 0
možnosti

kuchl

11. 10. 2012 11:34
Re: Jste totálně mimo mísu

Více než 50% občanů nepracuje . Zvýšení DPH je pro stát , který je financuje výhodné . Víc se mu vrátí do dalšího oběhu .;-)

1 0
možnosti

marlow

11. 10. 2012 11:23
Proc

nemame dane jako Svycari? Radove procenta z vydelku na chod nutne spravy, verejnych sluzeb a infrastruktury staci ve Svycarsku kde maji mnohem vetsi mzdy nez u nas. Ale v CR to nejde. To nemuze jit. Co by lidi s tema prachama delali kdyby si o nich mohli rozhodovat sami. Jeste by se z toho zblaznili....

0 0
možnosti

Milan Prokop

11. 10. 2012 17:03
Re: Proc

Na to je nutný dost dlouhý vývoj. Máme málo sebevědomí a cvičí s námi závist. I prezident s perem ukázal, jak je v nás zakořeněná "malá domů". Nejsme ale většinou zlí a máme i celou řadu i jiných dobrých vlastností.

0 0
možnosti

ahaswer

11. 10. 2012 10:56
Ach jo

Vy asi příliš ekonomickými pravidly dotčen nejste,že?

Vás předposlední odstavec je takové ekonomické perpetuum mobile.

Ale máte pravdu,možná ve vládě ekonomové takto uvažují a proto jsme na tom tak špatně.

1 0
možnosti

Milan Prokop

11. 10. 2012 11:06
Re: Ach jo

Nečetl jste to pozorně.Právě ten předposlední odstavec následně nazývám demagogií..

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik