Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

raz

15. 5. 2012 17:48
Nevím proč se nějak nad čínskými investicemi pozastavovat

Svět je globalizovaný. Můžeme s tím souhlasit nebo ne, už se tak stalo. Takže  když si VW postaví automobilku v Číně nebo koupí automobilku v ČR,či Slovensku je naprosto stejné jako když si číňané koupí podíl ve Volvu, či Oplu nebo koupí výrobce autodílů v ČR.

Můžeme jen konstatovat, že nám čínské investice všestranně pomohou.

Pro zajímavost se podívejte na http://www.listy.cz/archiv.php?cislo=102&clanek=021016

0 0
možnosti

Milan Prokop

15. 5. 2012 21:40
Re: Nevím proč se nějak nad čínskými investicemi pozastavovat

Díky za odkaz Informace v něm působí velice seriozně. Trochu bych ale polemizoval s Vašim názorem, jak nám čínské investice všestranně pomohou.V současnosti to tak možná je. Ale co když se podaří Číně stát se  ekonomickou i vojenskou jedničkou. Ten nepřehledný podíl čínského státu mě totiž děsí. Kdysi z USA byly též chytře poskytovány finanční půjčky rozvojovému světu.Byl využit politický vliv a při neschopnosti splácet dluh, pak tento vliv vedl k dosazování zkorumpovaných politiků do čela některých těchto států.Za desítky let pak nenastal v těchto zemích téměř žádný pokrok. Doufám,že toto s Čínou nebude inovovaná obdoba. Samozřejmě, máte pravdu, že s tím akorát tak můžeme nebo nemusíme souhlasit. Já s tím nesouhlasím, nemohu sice nic dělat, ale snažím se na to alespoň touto formou upozornit.

1 0
možnosti

Host8

15. 5. 2012 11:23
V Číně je za korupci a hospodářskou kriminalitu

trest smrti. Proto možná není jejich země tolik rozkradená a má na investice do vědy, vývoje a výzkumu a ještě se dočkáme řady překvapení.

0 0
možnosti

Béda47

15. 5. 2012 19:17
Re: V Číně je za korupci a hospodářskou kriminalitu

Již nazrává doba, kdy studenti i z Česka budou studovat v Číně ( již se tak děje). A zadarmo a ještě budou mít stipendia.

Náš stát tomu nahrává. A kolik architektů z Česka již pracuje v Číně ?

Opravdu je úplně jedno, čí je která investice. Jen musí být promyšlená a prospěch z ní musí mít všichni

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1183x
Poznání je cesta dlážděná nekonečnou řadou omylů. Nalézání každé, tedy i zdánlivé pravdy, je pro mě vzrušujícím dobrodružstvím. Kdysi člen pionýra, nyní pracovník Českých Radiokomunikací.

Seznam rubrik