Těstoviny na několik způsobů .

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se s Vámi podělit o nějakou tu mňamku když už dělám v té gastronomii. Můj přítel, také bloger se do vaření na blogu pustil aníž by byl kuchařem. Jen ho to baví, má dobré nápady, je kreativní a prostě mu to jde. Tak si říkám proč ne ?...

V dnešní uspěchané době není moc času na zdlouhavé klasické vaření, která jsou sice kvalitní ale zaberou mnoho času a v dnešní době i náročné na energii, která je dost drahá. Proto bych chtěl začít s něčím jednoduchým časově nenáročným a šetrným na naše peněženky. Pro začátek to budou těstoviny na na několik způsobů.

Základem všech těchto jídel jsou těstoviny. Těstoviny se šunkou a pórkem - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Těstoviny zvolte dle vašeho výběru a chuti, já většinou používám vrtule ale mohou být i dlouhé silné nudle nebo mašle a nebo pene ( široké krátké trubičky). Mezitím co se nám těstoviny vaří, nakrájíme si na drobno jednu střední cibuli, kterou opečeme na pánvi na rozpáleném tuku. Dále nakrájíme na kostičky asi 300g šunky od kosti nebo uzené maso a přidáme ho k cibulce na pánev. Opět záleží na Vaší chuti a nápadu, kde šunku můžete nahradit uzeným masem nabo anglickou slaninou. Poté nakrájíme omytý pórek na kolečka, který také přidáme k šunce a cibulce. Vše na pánvi promícháme a opečeme zhruba 7 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k opečené šunce, cibulce a pórku do mísy a vše důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř a opět dle libosti můžete posipat nastrouhaným sýrem nebo parmazánem.

Záhorácké těstoviny - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Mezitím na pánvi opěčeme na kostičky nakrájenou cibuli, nakrájené uzené maso nebo anglickou slaninu asi 300g a kousek uzené slaniny(špeku)100g pro provonění celého jídla. Do pánve přidáme kysané zelí (obsah jedné lahve) a vše důkladně promícháme. Opět pečeme asi 7 až 10 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k opečenému uzenému masu, cibulce a zelí do mísy a vše důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř, které můžeme ozdobit kyselou okurčičkou.

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem - Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Mezitím na pánvi, na rozpáleném tuku opečeme kuřecí prsa 300g nakrájené na kostičky ochucené solí a grilovacím kořením. Dále přidáme do pánve listový špenát 500g, sůl, mletý pepř a lisovaný česnek. V závěru můžeme přidat podle chuti na kostičky nakrájený sýr mozzarella100g. Pečeme asi 10 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k opečenému masu a špenátu a vše opět důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř a můžeme ozdobit lístky čerstvé bazalky. K těmto těstovinám se hodí salátek z krájených rajčat s plátky mozzarelli a lístky čerstvé bazalky, ochucené olivovým olejem a oregánem . 

Těstoviny s grilovaným kuřetem -  Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Grilované kuře zbavíme kostí a maso nakrájíme na kostičky i s kůží asi 300g. Já tyto těstoviny dělám když se celé grilované kuře nesní a zbylé maso se mi nechce vyhodit. Kuřecí maso opečeme na pánvi s nakrájenou cibulkou, přidáme omytý pórek jemně nakrájený, papriku nakrájenou na kostičky a anglickou slaninu táké na kostičky. Jako koření použiji sůl, pepř, tymián nebo provensálské koření.  Vše promícháme a pečeme 7 až 10 minut. Celý obsah pánve pak přesypeme do větší mísy. Mezi tím se nám dovařili těstoviny, které scedíme a přisypeme k masu, pórku a paprice a vše důkladně promícháme. Takto vytvořené dílo podáváme na talíř. Ke všem těmto jídlům bych doporučoval lehká růžová nebo bílá vína, spíše suššího charakteru. Značku nechám na Vás.

Tato úprava těstovin je jednoduchá, rychlá a nenákladná, záleží jen na fantazii každého. Takto upravené těstoviny lze kombinovat s všemi druhy mas a ryb. Lze použít různou zeleninu a koření, lze tyto těstoviny i zapékat (gratinovat) ze sýrem, s vejci a se smetanou. Je to široká škála nápadů kde mohu kombinovat různá masa, uzeninu, zeleninu, koření a jiné ingredience. Oni samotní italové se s tím vařením také moc nepářou. Jejich kuchyně je jednoduchá, rychlá a hlavně chutná . Žadné velké vyvařování a žádné přehnané množství ingrediencí. Dobrou chuť !    

Autor: Milan Pavlíček | pondělí 7.12.2009 7:42 | karma článku: 11,68 | přečteno: 2667x

Další články autora

Milan Pavlíček

Koňak Martell Gordon Bleu slaví sto let !

Minulý rok 2012 jsme mohli zaznamenat různá kulatá výročí jako například 20 let rozpadu Československa, nebo v dubnu minulého roku sto let od potopení Titaniku ale pro nás příznivce koňaku se rok 2012 nesl ve víru oslav sto let skvělého koňaku MARTELL GORDON BLEU...

16.1.2013 v 6:32 | Karma: 7,02 | Přečteno: 922x | Diskuse | Ostatní

Milan Pavlíček

Cognac není jenom alkohol a drahé pití.

Když někdo z nás uslyší slovo "koňak", první se mu vybaví láhev nejakého drahého, fajnového pití odněkud z Francie...

6.8.2012 v 8:05 | Karma: 12,23 | Přečteno: 1884x | Diskuse | Ostatní

Milan Pavlíček

Bílý koňak – vodka nebo brandy? Koktejly pro mladé?

Většina z nás vnímá koňak jako luxusní a drahé pití. Myslím ale, že je to především díky dlouholetému konzervativnímu přístupu výrobců koňaku...

2.7.2012 v 7:35 | Karma: 9,08 | Přečteno: 1328x | Diskuse | Ostatní

Milan Pavlíček

Když už piju , tak kvalitní alkohol.

Tak se zase jednou po dlouhé době prodírám nabídkami koňaků na našem trhu abych byl v obraze co, kde a zakolik se nabízí a jaké jsou novinky na našem trhu ...

15.1.2012 v 18:22 | Karma: 16,96 | Přečteno: 2551x | Diskuse | Ostatní

Milan Pavlíček

ARMAGNAC versus COGNAC

Zřejmě jste si ho v baru nebo restauraci nikdy neobjednali - větší slávu vždycky sklízel jeho slavnější bratr cognac. Přesto jste o této pálence, vyráběné z vinných hroznů, už zřejmě slyšeli nebo aspoň četli o místě jejího původu. Gaskoňsko totiž vedle mušketýra d ́Artagnana a Cyrana z Bergeracu proslavil právě armagnac...

25.5.2011 v 7:42 | Karma: 22,85 | Přečteno: 12650x | Diskuse | Ostatní

Nejčtenější

Skokem do propasti Macocha ukončila život matka oběti střelby na fakultě

14. dubna 2025  8:27,  aktualizováno  9:06

Skokem do Macochy ukončila o víkendu život matka jedné z obětí tragické střelby na Filozofické...

Bílá rakev, věnec od Gottové. Na rozloučení se Slováčkovou dorazil i prezident

15. dubna 2025  8:30,  aktualizováno  16:35

Rodina a přátelé se v kostele v centru Prahy rozloučili Annou Julií Slováčkovou. Zpěvačka a...

Výbuch v Poličce: ostraha hlásila, že se předtím nad areálem vznášely cizí drony

11. dubna 2025  18:12

Exploze v muničním areálu v Poličce, k níž došlo koncem března, stále vyvolává otázky. Ačkoli...

Bili ho, řezali a natáčeli, jak umírá. Mladíci umučili třináctiletého kluka, pro zábavu

14. dubna 2025

Premium Mladistvý spolu s kamarádem zabil v Děčíně před třemi lety třináctiletého chlapce. Nebývale...

Trump si hraje s vojáčky. Stažení by Evropu bolelo, na výběr jsou jen špatné varianty

15. dubna 2025  14:06

Premium Je to jen pár dní, co Donald Trump vyslal směrem k Evropě poněkud nepříjemnou zprávu. USA mohou ze...

KOMENTÁŘ: Smrt na Velikonoce. Proč Rusko o svátcích s oblibou zabíjí civilisty

18. dubna 2025

Premium Šestatřicet mrtvých si vyžádal raketový útok na Sumy a Ukrajina řeší, proč se v té době ve městě...

Neznámý útěk z ČSSR. Vietnamec prchal přes železnou oponu hned dvakrát

18. dubna 2025

Premium Z Československa uprchl přes železnou oponu občan Severního Vietnamu. Když v létě 1969 odvysílalo...

Test řeckých jogurtů: Tučné i plné bílkovin. Který je ale nejlepší?

18. dubna 2025

Premium Jako superpotravina se dnes označuje kdeco. Přitom jogurtu – zvlášť originálnímu řeckému, který je...

Druhá série The Last of Us je úspěšnější než jednička. Sledujte s iDNES Premium

18. dubna 2025

Druhá řada populárního seriálu HBO právě odstartovala a na streamovací platformě Max sklízí velký...

První krok k samostatnosti děťátka s metodou Baby-Led Weaning
První krok k samostatnosti děťátka s metodou Baby-Led Weaning

Přechod na pevnou stravu vždy představuje významný milník v životě děťátka i jeho rodičů. Je to období plné objevování nových chutí a získávání...

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2620x
Jsem jeden z mála fandů ušlechtilých destilátů , jako je " Eau de Vie " voda života a tou je pro mne Cognac .