- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Buďto to mají francouzi posunuté nebo se autor spletl.
V moravských "slivovicorodých " územích je předek první málo vábná část destilátu, obsahuje metanol a jiné hodně těkavé látky, společně s koncovou částí destilátu, ocasem se nepije, ale používá spíše pro vnější medicinální účely, je to taková moravská alpa.
Ano máte pravdu, předek z první destilace se k další destilaci nepoužívá, má 27 až 30 % akloholu, je zakalený a nevábný. Další části " hlava a ocas " se destilují v druhém pálení a další dávkou vín, kvůli větší neutralizaci získané lihoviny. Některé rodinné, menší firmy používají k druhé destilaci pouze " hlavu " pro větší a jasnější čistotu destilátu a lpí na rodinných postupech a tradicích. Z větší části velké firmy používají obě tyto části. Je tam i ten rozdíl dvojího pálení oproti slivovici, která je především moravský skvost.
proč se používá pouze bílá vinná réva a nikoliv červená (modrá)? Nebo se také dělají vinné destiláty z červených hroznů?
A potom ta fermentace. Protože jsem si jako student vyráběl ovocná "vína" , jakým způsobem probíhá kvašení? Samovolně nebo s kvasinkami? A jakými , při jakých podmínkách?
Doufám,že jsem nenapsal nějakou blbost.