Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

philipe

20. 4. 2008 21:53
to lunak, antibiotika

Pane Novak,nedostal jsem se dříve k počítači a tak odpovídám až dnes večer.Pročetl jsem si portal "http://www.medical-tribune.cz"; a dozvěděl se následovné. Sumamed je "Azithromycin",který jsem Vám doporučil v mém prvním příspěvku. Až potud tedy neprosto korektní medikace.Jedná-li se u Vás o infekci streptococcem A,sensibilním na Azithromycin,měl byste být dnes teoreticky už bez probléů.I ten"Penbene"je adekvátní terapie,proptože je to v podstatě methylovaný PenicillinV.Ovšem trpíte-li opravdu na penicilínovou alergii,tak je podání Penbene na pováženou.Sečteno a podtrženo jednal ten lékař "lege artis" t.j.dle uznávaných pravidel. Penbene je jak víte obchodní označení,pod kterým se ten Penicilin smí v ČR prodávat,Tady má tento Penicilin několik jmen na př.Arcasin,Isocilin,Ispenoral,Megacilin a jiné, podle toho, která farmafirma jej vyrábí.Je dobré vědět,že ratiopharm GmbH Ulm není žádní farmceutická firma ale jen distributor podřadných medikamentů,většinou z Asie.Takže pozor.Brzké uzdravení

0 0
možnosti
FM

Fery Mara

19. 4. 2008 5:59
Než nadávat, tak je třeba spíše přemýšlet.

Pane Nováku, proč jste platil při druhé návštěvě a stejné nemoci zase 30Kč?

0 0
možnosti
MN

lunak

19. 4. 2008 11:17
Re: Než nadávat, tak je třeba spíše přemýšlet.

Protože to je podle zákona.

0 0
možnosti
P

philipe

19. 4. 2008 3:28
pro autora článku

Pane Novák, ten Váš ORL-expert je podle mne nedoučený felčar a měl byste si najít co nejdřéve jiného.Při streptococcové tonsilitidě je radno,spíše nutné začít s antibiotickou terapií ihned a nečekat na mikrobiologický výsledek výtěru.Už jen proto,aby nevznikly komplikace jako je "Endokarditis" nebo "Menigitis", resp. "Meningoencephalitis". Pokud je u Vás Penicillinalergie skutečně prokázaná tak se dávají jako antibiotikum druhého výběru macrolipidy druhé generace na př.:"Clarithromycin" nebo "Azithromycin". Roxithromycin určitě ne,protože ten je určen pro infekce s Chlamydiemi nebo s mykobakteriemi. Jako antibiotikum třetího výběru připadá v úvahu Cephalosporin první generace na př.: "Cephalexin" nebo "Cephadroxil". Ten první výběr je samozřejmě Penicillin V nebo G anebo Amoxycillin, jenže na ten jste alergický. Nevím co je Penbene,Tady v Německu není známý.Předpokládám nějaké analgetikum.My 2 už jsme měli tu čest,doplnil jsem kdysi Váš článek o marihuáně.Brzké uzdravení! filip

0 0
možnosti
MN

lunak

19. 4. 2008 11:19
Re: pro autora článku

Ale já dostal antibiotikum ihned - viz článek. A Penbene neznáte? Výrobce Ratiopharm GmbH Ulm!!

0 0
možnosti
A

autorigie

18. 4. 2008 22:41
Krindypindy, to je kňoura

Příště poběží s jebákem na zadku do  na chirurgii

0 0
možnosti

sorgedoktor

18. 4. 2008 21:38
Takže kovařík Ti řekne:Je to volovina

Kdybys   byl   alergický na penicilin, tak   bys po Penbene dostal alergickou   reakci..

Píšeš  tady   pěkné     voloviny..

0 0
možnosti
MN

lunak

18. 4. 2008 21:47
Re: Takže kovařík Ti řekne:Je to volovina

To jsem také pochopil, když jsem si přečetl příbalový leták, ale měl jsem už první dávku v sobě, tak jsem to zkusil. Mimo občasného svědění kůže na rukou se ale nic nestalo. Až na to, že byl nanic!

0 0
možnosti

sorgedoktor

18. 4. 2008 21:37
Když je praktický lékař kovařík, tak si nic lepšíhonezasl

Celý blog je ktravina..

0 0
možnosti
EK

Eles

18. 4. 2008 20:54
Když jste hrdina...

a jdete s teplotou 38 do práce, tak se nedivte. Už i malé děti děti ví, že při nemoci (natož když dostane antibiotika) je důležitý klid, nejlépe v posteli a to obvykle týden. Takže mohlo stačit jenom to první "julínkovné" a zbytečné novákovné jste mohl ušetřit :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik