Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

Štěpán Binko

10. 3. 2008 21:30
Souhlas s Chrenkem

Myslím, že pan Chrenek to vystihl zcela přesně a téměř mluvil za většinu slušných z řad obyvatel našeho státečku. Stát, který není schopen zabránit producírování se příznivců fašismu a nacismu, stát, který tyhle paka podporuje a u jehož soudů naleznou oporu je stát na dvě věci......

Demokracie je demokracie, ale mylně si ji všichni vykládají jako demokracii bezbřehou, hraničící s anarchií.

Fašizující holé lebky mají od soudu odejít s flastrem a ne podporou pro jejich zvrácené a historií "prověřené" názory...... Sorry. Tohle není demokracie. Demokracie a osobní svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhých.....!

0 0
možnosti

Simsalabim

8. 3. 2008 11:57
Panu Chrenkovi

vadí 200 kluků (hlídaných 1000 policisty, dvěma obrněnými (!) vozy a vodním kanónem,) ale shromáždění mladých komunístů së srpy a kladivy na Palachově náměstí, schůzka komunistických stran v Praze a 1. máj komunistů na Výstavišti jsou mu jedno?

0 0
možnosti
MN

lunak

8. 3. 2008 13:14
Re: Panu Chrenkovi

To opravdu nevím a byla by to spíše otázka na něj. Vadit mu to může, ale používat proti komukoliv jím navrhované sankce je nepřípustné.

0 0
možnosti

alex hart

7. 3. 2008 22:32
A vojín Kefalín, čo je to tá demográcia ???

Opravdu nevím, proč by nešlo prosazovat demokracii totalitními metodami. Podívejte se do historie, ta je takových případů plná.

Dalším důležitým kritériem k poznání a pochopení problému je ovšem také správná otázka, co přesně demokracie vlastně je. Ta by ale měla stát na začátku takového výkřiku. Lépe řešeno odpověď na ní, tedy definice co to demokracie je. A také jasné určení hranice, co už demokracie není.

Je systém, ve kterém zde v současném Česku žijeme vůbec demokracie? A nebo se jedná jen o bezbřehý bordel a cochcárnu?

Kdybychom měli všichni v tomto jasno, možná by zde už ani další diskuse nemusela být.

0 0
možnosti
MN

lunak

8. 3. 2008 8:13
Re: A vojín Kefalín, čo je to tá demográcia ???

Demokracie se od totality odlišuje právě tím, že nepoužívá její metody. Příkladem může být i naše diskuze na blogu, respektive existence blogu jako takového. Přesto si myslím, že do skutečné demkracie máme ještě hodně daleko. To, že chodíme k volbám a volíme své zástupce, ještě o demokratickém nesvědčí. Chybí mi větší míra přímé demokracie, tedy rozuhodování o podstatných věcech občany samotnými, a to nejen na celostátní úrovni, le především na úrovni komunální. To, že u nás obyvatelé konkrétních obcí fakticky nemohou ovlivnit jednání vlastního starosty, respektive obecní rady nemá v demokratické Evropě obdobu. To, co vám připadá jako bezbřehý bordel, je právě důsledek absence pevných záchytných bodů v politickém systému. Ty se totiž každé 4 roky s výměnou politické reprezentace mění a nikdo z voličů nemá šanci jim v tom zamezit. Bez širšího zapojení občanů do tvorby a změn zákonných ustanovení se situace ale nezmění. Jen média nemohou suplovat tzv. kontrolu zdola.

0 0
možnosti

alex hart

7. 3. 2008 22:05
hra na demokracii a neofašisté

Až si všichni uvědomíme, že lidé se chovají vpodstatě podle stejných pravidel jako tlupy opic, a že veškeré jejich lidství a kultivovanost jsou ve skutečnosti jen hrou pro veřejnost, která si to dostatečně neuvědomuje, tak možná podobné diskuse nebudou nutné.

A až také všichni pochopíme, že v tlupě opic ve skutečnosti žádná demokracie neexistuje, tak se nám mnohým také od tohoto poznání uleví. Ale asi se také současně lekneme, co jsme to vlastně zjistili, a jaké to vše má důsledky.

No a až konečně pochopíme,  že tady naše takzvaná demokracie je jen divadýlko, aby se lidi moc nebouřili, no tak snad budou ty diskuse tady kratší a více k věci.

Já to vidím takhle. Buď si hrajeme na iluzi demokracie, a necháme ty fašouny narůst, až se jim v té demokracii neubráníme. Nebo je hned v zárodku srovnáme. Obě řešení mají své nevýhody, žádné není dobré, natož dokonalé. Má zde někdo lepší návrh? 

0 0
možnosti

alex hart

7. 3. 2008 22:42
Re: hra na demokracii a neofašisté

P.S.

Když si váš synek nedá říct a stále zlobí, neplácnete ho trochu někdy?  Když jste byli malí, netrestali Vás rodiče někdy? Když jste chodili do školy netrstali Vás tam? Když nebudete chodit do práce, nevyhodí Vás odtamtud? Když nebudete dodržovat zákony a budete sio dělat co chcete, neměli byste být souzeni a potrestáni?

Kde je v tom nějaká demokracie? Já žádnou nevidím.

Jediná demokracie je tedy v tom, že můžete svobodně volit a zde na blogu (a jinde) vykříkovat do světlíku své názory. Když to svou demokracii chcete při volbách uplatnit, co vám z toho vychází?

|Máte pocit, že můžete ovlivnit volbu prezidenta? Nebo sestavení vlády? Nebo složení parlamentu? I přesto, že parlament volíme, já ten pocit moc reálně nepociťuji. Vy ano???  Tak kde je doprkýnka ta demokracie, kterou si tady akorát všichni vyplachují svoá ústa???

0 0
možnosti

Kolombo

7. 3. 2008 18:32
Milý pane,

vy zřejmě předpokládáte, že většina lidí má nějaké názory a přemýšlí. Omyl. Část populace tvoří naprostí vypatlanci, kteří si nevidí na špičku nosu, nepřemýšlejí a reagují emotivně. Lidská společnost je dost nebezpečné prostředí, a výzvy podobné těm nacistickým jsou nebezpečnější než výzvy zapálit si při likvidaci havárie cisterny s benzínem. Šance, že se najde  blb, který ji vyslyší je vysoká.  Co byste tak říkal výzvě k likvidaci vaší rodiny poté, co v obci vyhořelo několik domů?Že jste ten požár zorganizoval? A jak jste na tom vy a vaše rodina vydělali? K tomu pár lží  o zločinném charakteru vašich předků . Ještě se budete domnívat, že jde jen o tlachy? A začal byste se proti těm "nevinným tlachalům" bránit aspoň poté, až by nějaký aktivní blbec na základě těch výzev zabil někoho z vaší rodiny? A co tak přímo naznačit sousedovi, že pokud vám nedá, řekněme, 200 000 kč tak mu podřežete dítko? taky ještě jenom demokratický názor?

0 0
možnosti
MN

lunak

7. 3. 2008 18:41
Re: Milý pane,

Mohl by jste vědět, že většina těch "vypatlanců" to používá jen jako rétoriku. Sedí v hospodě se sousedem Cikánem a spokojeně se baví a cestou domů v opojení alkoholem vyřvává na celou ulici "Cikáni do plynu". Verbální vyjadřování není ještě výzva. Naštěstí soudci většinou dovedou takové nuance rozeznat. A to co uvádíte jako příklad, přesně vystihuje návrhy pana Chreneka. Nejsou demokratické.

0 0
možnosti

Jakub D.

7. 3. 2008 17:52
trocha argumentů2

Toto nemá se svobodou slova v demokracii nic společného a pokud si myslíte, že ano, je mi to líto a musím říct, že Vaše myšlenkové pochody jsou přespříliš ovlivněny asi právě tím, co ultranacionalisté tvrdí. Vyzývat někoho k livkvidaci určitých lidí (tak, jak se to posuzuje v případě jednotlivce) by skutečně trestáno být mělo a tento trest nemá nic společného s jakousi nedostatečnou demokracií.

A nakonec: Demokracie JE pro všechny, ale tak jako to platí všude - jen za určitých podmínek. Pane, demokracii si nepleťte s totální anarchií. Kdyby někdo výzýval ostatní k tomu, abyste byl zlikvidován, trval byste stále na jeho svobodě slova?

Doporučuji Vám pro začátek se trochu zamyslet nad způsobem argumentace, případně se seznámit s tím, jak funguje demokracie a zákony.

Neberte můj příspěvek ve zlém, asi mi jen lehce stoupl krevní tlak, protože obhajování grázlů takto zcestným způsobem (ostatně oni sami to činí podobně) jsem na tomto místě nečekal.

0 0
možnosti
MN

lunak

7. 3. 2008 18:12
Re: trocha argumentů2

Vážený pane, pravděpodobně jste článek špatně četl, protože v něm není ani zmínka o obhajobě neofašistů. Naopak konstatuji, že totalitní metody v demokracii nemají místo a upozorňuji pana Chreneka, že jeho požadavek na nucené práce odpůrců demokracie jsou opakováním zvrhlé praxe právě bývalých totalitních režimů. To, co vy uvádíte jako trestuhodné, se v tomto státě běžně připouští vzhledem k Romům i zastáncům politických názorů všech možných proveniencí. Z toho titulu by musela být ve vězení většina národa. Nelze jednoduše brát různý metr na stoupence Paroubka, Klause, neofašismu, komunismu, nacionalismu a já nevím, jak se všechny směry jmenují. A v tom stojím za kritizovaným soudním rozhodnutím. Tečka.

0 0
možnosti

Jakub D.

7. 3. 2008 17:51
trocha argumentů

Milý pane autore, taktéž si s Vámi dovoluji nesouhlasit. Váš argument stojí na tom, že demokracie má umožnit vyjadřovat se svobodně stejně jejím zastáncům, tak odpůrcům. Přijměme tedy, že ne každý musí s demokracií souhlasit, a tento názor může vyslovit a navíc jej podepřít poukazem na realitu demokracie - tedy na jejích chybách a problémech. Vzdělanější lidé potom vytvářejí myšlenkové konstrukce - jaká by mohla být lepší forma vlády (viz např. Robert Dahl). Tomu se říká argumentace. Argumentace nacistů (u fašistů už by bylo vysvětlování tohoto úskalí trochu delší složitější - vyžadovalo by si historický exkurz a vysvětlení pojmu sociální darwinismus) však spočívá v tom, že vyzívají k vytvoření takového řádu, který člověka posuzuje dle jeho vrozených dispozic a nezřídka přímo vyzývá k zabíjení takových lidí, kteří podle této ideologie nemají stejnou hodotu jako ostatní. Jedná se tedy o velmi zvrácenou ideologii, nebezpečný a zločinný způsob myšlení...

0 0
možnosti

Bejby

7. 3. 2008 16:59
Toto jede

.... ale pravda je jedno, ze tyto bojuvky jsou velmi nebezpecne. Ale jejich medializovani jim mozna spis prinasi obraz mucedniku. Nechala bych je,  a ve spolecnosti  vytvarela  silne negativni  prostredi pro jejich  nazory a cinnost.   Smutne je,  ze jak  se stale casteji potvrzeuje,  jsou ttyto skupiny napojeny  na ODS a  v rade  nazoru si notuji. 

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

7. 3. 2008 17:05
Re: Toto jede

Ale jo, v tom je kouzlo demokracie, že umožní existenci i té blbosti co jste vypustila. A věřte, že v demokracii se Vám nic nestane. Klidně můžete přirovnávat kohokoli ke komukoli.;-)

0 0
možnosti

Landafuck

7. 3. 2008 16:32
Nesouhlasim

s vami pane, postupoval bych daleko rasantneji proti nejmensiim naznaku, nacismu, nacinalismu, rasismu a fasismu. Na tvfrde hlavy je potreba tvrde metody. Mas hakenkrajc - ano? jsi hrdina, bez diskuse 20 let. Neresil bych to, oni taky nebudou nic resit az se jim nedejbuh neco zase podari. Schvaluzej revizionisty holocaustu - dozitovti, bez milosti.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

7. 3. 2008 16:19
Dokonalé

Ten výrok pana Kreiského, který jste použil je dokonalý. Tím se odlišuje demokracie od jakékoli totality. Společenství, které je pro všechny JE demokratické. Společenství, které je pro SPRÁVNÉ je totalitní. Karma.

0 0
možnosti