Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

majklos

7. 3. 2008 10:39
Ano..ke všemu volat dopravní policii....

takže výsledkem je hodinová kolona na magistrále, popojíždějící ke dvěma autům s lehce odřeným plechem,příp rozbitým světlem.. a jako bonus se v takové koloně přihodí pár dalších ťukanců.. ke kterým ovšem taky vyjíždějí dopravní policisté...:-):-):-):-)

0 0
možnosti

Honza

7. 3. 2008 9:55
dohoda při nehodě

K tomu dohodnutí se na místě nehody. Často je účastníkem nehody ridič v "cizím" autě (firemní, státní), prostě zaměstnanec majitele. Na uzavření jakékoliv dohody na místě nehody nemá žádný pravní podklad a jakákoliv taková dohoda může být kdykoliv později majitelem vozidla zpochyběna. Proto se v těchto případěch policie musí volat v každém případě dohoda/nedohoda.

V prosinci mě odřelo odtahové vozidlo městské policie hlm Prahy, škoda u mě cca 4.000 za poškozený lak na zadním podběhu. Měšťák vystoupil a šel kouřit a dál se problémem vůbec nezabýval, řidič si zavolal státní policii s tím, že majitelem vozidla je právě městská policie a tudíž on žádnou dohodu uzavřít nemůže a musí vždy volat státní policii...

Takže s tou dohodou na místě opatrně...

0 0
možnosti

Pavel

7. 3. 2008 8:59
Pojistovny

Myslim si ze hlavni problem na strane pojištoven.Ja volam policii take kvuli každemu tukanci jen proto ze jinak by mi to z havarijniho pojištení nezaplatili!Hold auto na leasing.Kdyz se pojistovny konečně zacnou chovat normalně nebyl by důvod měnit zákon.

0 0
možnosti

Dr No

6. 3. 2008 21:25
Celkem nechápu

proč samy pojišťovny nemají zájem, aby byli jejich lidé přivoláváni na místo nehody. Stejně se pak na poškození vozidla někdo z pojišťovny přijde podívat, takže nárůst personálu by asi nebyl tak enormní a zvýšené náklady by bezpochyby vykompenzoval menší počet pojistných podvodů.

0 0
možnosti

Djeda

6. 3. 2008 14:54
Nevím co vás tak bere

věřím, že náš čacký parlament jistě tuto problematiku dopodrobna prozkoumá prostřednictvím svých dopravních specialistů.( jak jinak ?) A pak to dopadne jako vždy. Někdo navrhne novelu, ostatní zvednou ruku, ani nebudou vědět pro co a zákon máme na světě.

Autore díky za článek a to přirovnání na začátku docela sedí. A kdo si myslí, že k takové zhovadilosti nemůže dojít, ten tu asi dlouho nežije.

Karma

0 0
možnosti

quick

6. 3. 2008 14:11
Potřeboval bych více informací

k návrhu, kterým bude možné, aby se účastníci nehody na místě dohodli, i když mi to připadá tak, že to nahrává lidem, kteří by se tak mohli v daleko větší míře mohli pokoušet o zlepšování své životní úrovně pomocí pojistných podvodů, ale jak jsem uvedl, nemám na to žádný vyhraněný názor. Trochu mě mrzí na autorovi, že míchá hrušky s jabkama. Přeci jenom je rozdíl mezi dopravní nehodou bez  zranění a    alkoholu a vloupáním do bytu. Tím se opravdu dopraváci nezabývají a nikdo nenavrhuje, aby se tyto činy nevyšetřovaly, to mě připadá od autora tak trochu jako úlet.

0 0
možnosti
MN

lunak

6. 3. 2008 14:21
Re: Potřeboval bych více informací

Pochopitelně jde o nadsázku. Na tapetě jsou především tzv. limity. Těch 250 000 nestojí mnohdy ani nové auto. A vůbec jsou limity škod reliktem socialismu. Posuzovat se má skutek a zavinění. Hmotná stránka věci je na pojišťovnách.

0 0
možnosti

adam

6. 3. 2008 13:46
evropa

Než budete vynášet vzrušené soudy, podívejte se na praxi celé civilizované Evropy. Nehody, kde není podezření z trestného činu (zranění) policie nešetří téměř nikde a zaplatit náklady za šetření nehody vyžádané účastníkem  (platí vinník) také není výjimkou (třeba Rakousko). Nesmyslný je jen návrh limitu 250000 korun, od kterého by se nehody již policií šetřily. To bude znamenat, že na mraky rozstřelená Fabie policii zajímat nebude, lehce nabouraný luxusní vůz už ano. Tedy policie pouze jako servis pro nejbohatší?

0 0
možnosti
MN

lunak

6. 3. 2008 14:01
Re: evropa

Ale o tom ten článek je..

0 0
možnosti

pavkahosin

6. 3. 2008 12:31
policie

Nevím, proč by měl nehodu zpracovávat policista, když i ta nejbanálnější, kdy je znám viník, souhlasí není alkohol ani zranění, zabere dvoučlenné hlídce aspoň hodinku a ještě další papírování na oddělení. Od čeho jsou pojišťovny, policie dělá jen zdarma servis. Policistů je skutečně dost, ale právě  proto, že se musí zabývat takovýhle mi záležitostmi jako jsou takové nehody, či hledat odcizený okap, či kolo, kde stejně není žádná šance na nalezení pachatele, jsou většinou u počítače a vyplňují pro nejrůznější organizace písemnosti. V Holandsku, když není poznatek k pachateli a jedná se o krádež bez násilí, tak to zapíše sekretářka, dá poškozenému papír pro pojišťovnu a tím to končí.

0 0
možnosti

Karl

6. 3. 2008 12:22
Trestný čin urážka veřejného činitele neexistuje :-)

To bejvavalo za komancu...

0 0
možnosti
MN

lunak

6. 3. 2008 12:47
Re: Trestný čin urážka veřejného činitele neexistuje :-)

Paragraf 154 (2) trestního zákona zakazuje hrubé urážky či difamaci orgánu státní správy při výkonu jeho funkce či v souvislosti s jeho funkcí - trest je až jeden rok vězení.

0 0
možnosti

Karel

6. 3. 2008 10:50
Málo?

Náš stát nemá málo policistů. Ze statistik naopak vyplývá, že jsme stát, který má v přepočtu na 1000 obyvatel nejvíce policajtů ze zemí EU. Policejní moloch je pouze neschopný organizmus - plno náčelníků, ale málo pěšáků. Každý velí a nikdo nechce dělat - stejné jako v armádě ČR.

0 0
možnosti