Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dwart

1. 9. 2008 17:26
Ach jo...

Ať hledám jak hledám tak jsem v TR nenašel, že lze na kohokoliv bezdůvodně uvalit vazbu.

0 0
možnosti

lunak

1. 9. 2008 17:34
Re: Ach jo...

Stačí podezření na základě neověřené výpovědi. Ostatně podobných případů sledujeme každý rok v médiích víc než dost.

Určitá část vazebně stíhaných by se do vazby nikdy nedostala, kdyby ti, již je do ní uvrhli, plnili svědomitě a s rozumem své služební povinnosti, a že by tedy činitelé, kteří rozhodli o nadbytečné vazbě měli být voláni k odpovědnosti, se považují za svatokrádežné. Poklesek žalobce, který z nedbalosti, hlouposti, podjatosti či jakéhokoli jiného důvodu podal obžalobu, na jejímž základě se musel podrobit soudnímu řízení obžalovaný, později soudem zproštěný obvinění, se považuje za vyřízený a zapomenutý vydáním zprošťujícího rozsudku. Žalobcům se mlčky přiznává právo obtěžovat obžalovaného i soud obžalobou, opírající se o nedostatečné, procesně nepoužitelné nebo dokonce nezákonně obstarané důkazy.

0 0
možnosti

jirkaknop

1. 9. 2008 16:54
Vystihl jste problém české "spravedlnosti"

neboť mnohdy se jedná o pomstu a nikoliv spravedlnost. Proč nejsou Pirt , Krejčíř a jiní vydáváni? Na základě čeho jsou stíháni či odsuzováni? Vždyť je to směšné. Pitr i Krejčíř jsou spojeni s vraždami , podvody atd. Za co jsou odsouzeni či stíháni? Pitr konkrétně za nezaplacení nějaké daně , před cca 15 lety , kterou si stát ani nenárokuje. Není to k smíchu? Jak může být vydán , např. ze Švýcarska , které daňové prohřešky nemá v trestním kodexu?

Ale to podatatné - proč není odsouzen za vraždu nebo podvod a nějak zástupně za nějaký údajný daňový přehmat? A není to náhodou jen touha soudu , který nemá argumenty , prostě ho odsoudit,protože je grázl? No jo , ale to není právo a proto nikdo vydáván být z právní země být nemůže. 

0 0
možnosti

fifi16

2. 9. 2008 6:53
Re: Vystihl jste problém české "spravedlnosti"

Problém ameriky minulého století. Vysocí mafiáni byli také zavíráni za banální věci, protože i když se vědělo o jejich těžkých zločinech, prokázat se je nepodařilo. Tak je osolili jinak.

0 0
možnosti

CHYREN

1. 9. 2008 16:45
Pitr je spojený s Mrázkem..

to mu už nikdo neodpáře.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik