Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kacer.blog

29. 6. 2008 14:58
Také si myslím,

že to nemáte moc rozmyšlené. Primární PŘÍČINOU je porušení platných předpisů, za jakýkoli legální NÁSLEDEK si pak ten, kdo předpisy porušil, může sám. A je úplně jedno, jestli jde o "likvidační", neférový či obchodní přístup. A v tomhle sporu jde opravdu o něco úplně jiného. Vklidu bych se vsadil, že to v brzké době páni poslanci vzájemnou dohodou vyřeší, neboť o to právě jde.

0 0
možnosti

lunak

29. 6. 2008 16:03
Re: Také si myslím,

Pochopitelně, že jde o metodiku přístupu. Prakticky žádný řidič nemá šanci zjistit,  zda jede v obci 48,49, 50, 51 či 52 km/h. Tak přesné tachometry nejsou. Namítete, že tedy si to má zjistit. Jenže.... pokud po mně chce někdo abych splnil nějaký nový předpis, tak také musí vytvořit podmínky k tomu, abych jeho požadavek mohl splnit. Navíc proč z mé vlastní kapsy? U státní policie to už dávno pochopili a myslím, že o tom vědí i strážníci i radnice. Takže de v mnoha případech jen o účelové vybírání pokut pod rouškou splnění zákonných předpisů. Stejně jako v běžém životě se i zákony a předpisy musí používat v jejich logickém smyslu a ne doslovně podle litery. V takovém případě podobná nařízení a zákony ztrácejí smysl a doslova vybízejí k jejich obcházení...

0 0
možnosti

shcnitt

29. 6. 2008 14:17
Až stoupne nehodovost v obcích,

tak se budeme divit, jak je to možné. Než upravit kompetence a sladit činnost s PČR, tak to radši zakážeme. Jak jednoduché!

0 0
možnosti

MychalB

29. 6. 2008 15:12
Re: Až stoupne nehodovost v obcích,

a jsou někde průkazné statistiky o tom, jak nehodovost klesla, když MP dostali pravomoce, jejichž nynější odejmutí svým příspěvkem napadáš?

0 0
možnosti

nepolitik

29. 6. 2008 13:53
Autore, mám jeden dotaz

Jak se mohou obce obohatit na úkor motoristů, pokud budou motoristé dodržovat předepsanou rychlost? Nemysklíte, že si, stejně jako všichni odpůrci měření rychlosti městskou policíí, protřečíte? Kde není přestupek, není pokuta a tedy ani obohacování obce na úkor motoristů. Vašemu příspěvku dávám RvRvRvRvRvRvRv

0 0
možnosti

MiroTR

29. 6. 2008 14:12
Re: Autore, mám jeden dotaz

Asi záleží na tom, co zastupitelstvo snese. U nás MP měří okolo škol a na místech, kde bylo nebezpečno. Ale vím i o městech, kde vyloženě buzerují. To však podle mne není důvod k zrušení této pravomoci. Spíš by měli sjednotit metodiku s PČR.

0 0
možnosti

Die Hard

29. 6. 2008 11:54
??

pane vezen, asi tak...RvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Za bolševiků vězeň. Dnes důchodce. Několik let "po sametu" jsem pracoval jako redaktor. Stavím a repasuji také počítače.
Nikdy se nesmířím s různými kšeftaři v politice, a tak často pluji proti proudu.
Demokratická společnost nemůže být organizovaná shora, ale přesně opačně. Příkladem je Švýcarsko.

Seznam rubrik