Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Matyas Sandorf

15. 10. 2008 21:53
no a co?

někdo to dělat musel. Pokud bych byl postaven před životní volbu, zda-li se stát členem ODS, či spolupracovníkem StB, byla by to jasná volba - s ODS nechci mít nic společného.

0 0
možnosti

lunak

15. 10. 2008 22:00
Re: no a co?

Je to jednoduché. Udávat se nemá, pokud nejde o život. Ať si režimní teoretici říkají, co chtějí. A měl by jste ještě třetí volbu, vykašlat se všechny.

0 0
možnosti

pesimista

15. 10. 2008 20:48
A je vymalováno,

pouze nechápu,proč vnuk chudák Dlaskové,takto blbý a neschopný pracovníko zbytečného úřadu, dostal svoji bábu do poněkud prekérní stuace. Ale to je osud všech horlivých bolševiků.

0 0
možnosti

Radek0075

15. 10. 2008 20:40
Teda nechci vypadat jako nějaká k****,

ale kdyby mi má budoucí žena řekla, že u ní na koleji bude spát její bejvalej, tak bych ho asi taky prásknul. Přeci jenom vím jak takovej pokoj na koleji vypadá a pak bych nerad vychovával a živil fracka nějakýho špiona, byť by pracoval pro naše (i moje) blaho:-P 

0 0
možnosti

MacX

15. 10. 2008 20:03
Vysvětlení záhady je tím jasné

Děkuji za informaci, která podle mne vysvětluje celou záhadu. Protože, jak píšete fungoval u StB princip, že jméno informátora (pokud byl agentem StB) se nesmí v zápisech objevit, byly zjevně zápisy o udání MIroslava Dlaska odstraněny. Zachoval se tedy jen zápis se jménem MIlana Kundery. Ale proč je tam zrovna Kundera? Je to zcela jednoduché. Dlask ohlásí policii, že se zběh Dvořáček setkal s MIlitskou a nechal si u ní kufr. Policie si zavolá předáka kolejí Kunderu a ten potvrdí, že na kolejích Militská bydlí. NIc víc. Věta "...která sdělila studujícímu Dlaskovi...." je totiž evidentně odkazem na (zničené) hlášení Dlaskovo, ne výpověď Kundery.

0 0
možnosti

rezjir

15. 10. 2008 19:18
Mám tutéž zkušenost

i když poněkud v jiném kontexftu. Ale právě proto, že existuje rozdíl mezi soudním důkazem a historickým důkzaem, tak byla prosazena zásada, že archivy mohou být přístupny veřejnosti až s velkým časovým odstupem. Někteří lidé usoudíli v této dnešní společnosti,že tato ochranná lhůta, kterou mají všechny civilizované státy, není zapotřebí, a to jsou ty výsledky.

0 0
možnosti