Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Terrurek

13. 10. 2008 10:22
???

no ještě je tu varianta že má pravdu kalousek (což bych se nedivil, chytrej člověk většinou je sám proti stádu blbejch, který držej pospolu)... a my na tom vyděláme a nedovedu si představit jak to (právě kuli provázanosti) způsobí že získáme obrovskej náskok a výhody proti ostatním... s nedovedu si to představit ani opačně... hlavně nic negarantovat... nic nikam nenalejvat... Smtihův trh si to vyřeší... Pokud někdo přijde o prachy tak je to jeho problém. Měl si vybrat jinou banku, celý si to udělat jinak... jak na "blbý" důchodce co skočej na letáky ve schránkách a 40% úrok ta stejě na bankéře kapitalisty a investory. Solit někomu někam prachy co už se prošustrovali za to že se něco nestane... ikdyby ČR měla bejt jediná na světě tak já si za tim stojim a to že vydusili Irsko že mu nepučej aby se to pohlo kupředu taky nežerte... proto se hned nabídlo rusko s norskem :)

0 0
možnosti
MN

lunak

13. 10. 2008 11:19
Re: ???

Garance nejsou ještě solení peněz. Pokud se kapitálový trh vzapamatuje, nebude to daňového poplatníka stát ani korunu. Je velkým omylem se domnívat, že evropské vlády dávají do bank nějaké peníze (alespoň ne v současnosti). Je to stejné, jako když si jdete pro půjčku do banky a máte kamaráda jako ručeitele. Pokud splácíte nestojí ho to nic, ale věřitel má větší důvěru. Pokud ale důvěra není, se nakonec může zhroutit i stát, protože nebude zisk, nebudou úvěry, nebudou tím pádem ani daně. Vaše teorie, že obstojíme proti celému světu je samozřejmě izolacionistický nesmysl, pouze se může stát, že ostatní to vylížou za nás a to nám na politické i ekonomické důvěře nepřidá.

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pop

13. 10. 2008 10:09
Není to tak jednoduché

Když ztratí důvěru banky, je to velký průšvih. Ale když ztratí důvěru státy, je to ještě horší. A třeba Island k tomu má velmi dobře nakročeno.

0 0
možnosti