Vezměte své děti na Bambiriádu

Ačkoliv se zdá, že nejdůležitějším tématem tohoto víkendu jsou volby, není tomu tak! Minimálně pro rodiče a jejich ratolesti je tu Bambiriáda - celostátní přehlídka činností sdružení dětí a mládeže a středisek volného času.

Ilustr.fotowww.bambiriada.cz

V mnoha velkých i menších městech a městečkách se ode dneška až do neděle můžete potkat se spoustou nadšených lidiček, kteří vám a hlavně vašim dětem nachystali pestrou ochutnávku všeho zajímavého, co pro děti ve svých sdruženích, skupinách, oddílech, klubech a kroužcích po celý rok dělají.

V celé republice je na tento víkend nachystáno téměř dvacet ostrovů radosti a dětského veselí. Počínaje Prahou, Brnem, Ostravou či Plzní, přes Karlovy Vary nebo Jihlavu až po Chrudim, Chomutov či Beroun a to jsem ani zdaleka nevyjmenoval všechny. Bambiriáda je tu pro všechny již po jedenácté, přičemž v předchozích ročnících prokázala svoji užitečnost a životaschopnost.

Cílem Bambiriády je seznámit rodiče s nabídkou mimoškolních aktivit, nechat děti prakticky vyzkoušet vše, co se dá ve volném čase zažít s dobrou partou kamarádů a pod dohledem zkušených vedoucích a instruktorů. Také chce ukázat veřejnosti a médiím, že tu dětské organizace jsou a že dělají spoustu užitečné práce pro mladou generaci a tím pro celou společnost. Práce, která není společností nijak zvlášť oceňována (a když, tak jen slovně) a není příliš mediálně viditelná.

Pokud chcete vědět, kde se Bambiriáda koná ve vašem okolí, navštivte její web - http://www.bambiriada.cz/, tam se dočtete vše podstatné a důležité. Ale nejlépe bude, když vezmete své děti a na nejbližší bambiriádní místo se přijdete podívat, můžete to vzít cestou z volební místnosti, spojíte tak "příjemné s užitečným". A ačkoliv bych nerad tahal do této akce politiku, pro zájemce o oblíbený sport posledních dní je zde zajímavá atrakce - v Chomutově se bude konat zábavná akce „Prohoď vejce Evropou" - pokus o obhození Kamencového jezera vejcem, který bude spojený s prezentací členských zemí EU. Tak si přijďte zaházet :o).

Informace pro tento článek jsou čerpány z webové prezentace Bambiriády a na ní umístěných tiskových zpráv a také z osobních informací a vzpomínek na předchozí ročníky akce. V Brně (a v celé republice) je naše sdružení jedním ze spolupořadatelů a organizátorů akce.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Matyáš | pátek 5.6.2009 12:20 | karma článku: 7,98 | přečteno: 1299x
  • Další články autora

Milan Matyáš

Chcete být Superhrdinové?

14.4.2013 v 9:02 | Karma: 0

Milan Matyáš

Zklamals Přemysle

24.3.2010 v 14:20 | Karma: 27,46

Milan Matyáš

Zimní fotografické ohlédnutí

11.3.2010 v 11:35 | Karma: 13,44