Pokuty u doktorů? Pokuty doktorům!

Aby se čtenáři nenechali nadpisem zmást, předem říkám, že za zpoždění pacienta (nad rámec rozumné doby) by nějaká pokuta být měla.

Cekáníwww.srandicky.cz

Nicméně jsem přesvědčen, že vzájemný vztah pacient vs. lékař by měl být vyvážený a rovnocenný. Pokud si tedy odborný lékař cení svého času na nějakou konkrétní sumu a vyžaduje od pacientů za zpoždění její proplacení, měl by nabídnout i opačnou možnost, za čekání v čekárně nad rámec rozumné rezervy.

Vždyť každý z pacientů je také podnikatel, podniká se svým časem, když sedí v čekárně, není tam kde by měl být. I čas pacientů má svou cenu. Jenže takto je to uvšech jednostranných aktů, chrání vždy jen zájmy jedné strany a tu druhou pomíjí, či přímo diskriminují.

Chápu důvody, které k takovému kroku lékaře vedou, právě ze zpoždění vzniklého pozdními příchody na objednané zákroky vzniká ten čas, který v čekárně strávíme my, včas přišedší. Nebo v to alespoň doufám, byť někteří mí přátelé to zpoždění přičítají spíš přestávkám na kávu a poklábosení se sestrou, nebo se známým pacientem. To však nemohu potvrdit ani vyvrátit, tak raději věřím v tu variantu pozitivní, koneckonců zas tak často k lékaři nechodím, nemám tedy srovnání.

V reakci na článek Za zpoždění zaplatí pacienti u některých lékařů pokuty tedy říkám:

"ano souhlasím, ale chci stejnou sumu za zbytečné čekání v čekárně při mém včasném příchodu na objednaný čas. To považuji za spravedlivé a vyvážené. Já pán, ty pán, ty jsi odborník na tělo já zas na něco jiného, jak my k vy, tak vy k my, a basta :o)."

Autor: Milan Matyáš | úterý 5.5.2009 8:30 | karma článku: 26,15 | přečteno: 1604x
  • Další články autora

Milan Matyáš

Chcete být Superhrdinové?

14.4.2013 v 9:02 | Karma: 0

Milan Matyáš

Zklamals Přemysle

24.3.2010 v 14:20 | Karma: 27,46

Milan Matyáš

Zimní fotografické ohlédnutí

11.3.2010 v 11:35 | Karma: 13,44