Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Ony jsou špatné oba extrémy.

Zkusme si představit, co se stane, když naše vláda progresivní zadanění firem (s jakýmikoliv sazbami) nezavede.

Přesně totéž, co popisujete:

Bude pokračovat odliv dividend zahraničních investorů (v roce 2011 činil 175 mld. a dostal do záporných čísel celý bežný účet platební bilance), kteří již nyní dostali pod tlak vládu, kterou nutí, aby je "motivovala", aby zisky neodváděli jinam, ale reinvestovali v ČR.

Což je cesta k ještě nižším daním (nejlépe jako cíl k žádným daním) a ještě větším dotacím na pracovní místo.

A pokud by země chtěla zlobit, bude potrestána ratingovými agenturami snížením ratingu a tedy zvýšením ceny veřejného dluhu. Vrhnou se na nás různé žebříčky konkurenceschopnosti (tvořené šéfy nadnárodních firem a fondů) a vysvětlí nám, že ještě nemáme vše správně liberalizováno. Na první místa žebříčků se dostaneme ve chvíli, kdy dokážeme (nevím z čeho) financovat školství, vědu a výzkum, komunikace a infrastrukturu, poskytovat investiční pobídky a nechtít po zahraničních investorech žádné daně. A kolečko se zopakuje - ještě větší výhody investorovi - jeho investice u nás - stavební a montážní práce na investici pomohou HDP a sníží procento nezaměstnanosti - po pár letech transfery zisku jinam. A tak další tlak na vládu atd. atd. To nejde do nekonečna už jen proto, že platit zahraničnímu investorovi za chvíli nebude z čeho, ale i proto, že schopnost každé ekonomiky absorbovat investice je omezená. Zahraniční investoři tak rozehrají proti sobě vlastně všechny země v oblasti a vítězi na konec není moc co závidět. Systém "rozděl a panuj" v praxi. V poslední době se například ve V. Británii zvedl odpor proti zahraničním investorům typu Google, který zaplatil necelé 1/4 % daní ze zisku vytvořeného v Británii. Doufejme, že řešení naleznou a že budeme mít odvahu ho uvést do praxe i my. U velmi majetných fyzických osob je to obdobné - dobrovolně z nich nevypadne nic...

0 0
možnosti
JP

Měli jsme tady vůbec někdy nějakou pravici? Často se za ní pouze vydávají jen velcí zloději, kteří nakonec raději podpoří svého spojence levičáka Zemana.

0 0
možnosti
AK

Mne by jen zajímalo čím to je, že naším p.prezidentem Klausem na počátku devadesátých let slibovaný hospodářský zázrak a zbohatnutí všech, se nedostavily. Že by selhal ten geniální volnotržní ekonomický mechanismus?

Takže si musíme utahovat opasky pořád a pořád?

Můžná by bylo pomohlo, kdyby vláda a její stoupenci přestali rozkrádat státní (tj.naše) prostředky a kdyby vláda byla schopna formulovat nějakou rozumnou hospodářskou politiku a její prosazování obhájit i před zahraničím.

0 0
možnosti
GK

tak v Nemecku roste podpora "Die Linke" ?

2009: - 12-15%

2010: - 11-12%

2011: - 9-11%

2012: - 6-9%

opravdu hruzny to narust ;-D;-D;-D;-D;-D;-D clovece autore, proc delate z lidi blbce?

2 0
možnosti
Foto

No teda, takový raketový růst, to se hned tak nevidí. Ale ano, takovým tempem rostl majetek obce za jeho starostování. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Člověk těsně spojený s korupcí, zašantročením obecního majetku, zřejmý zloděj a lhář pro mne nemůže být směrodatný i kdyby měl 100x pravdu. Někde v pozadí bych čekal podraz. Starýho psa.....

2 0
možnosti
Foto

Co říkáte na to, že podle našich nezávislých soudů je pan Jančík nevinen?

0 0
možnosti
VN

Víte, pane Jančíku , kdybyste vy a vám podobní jedinci se neschovávali za pravicové strany....pak by síla levicových stran byla menší a menší.

Jinak ta německá "Levice" neválcuje Evropu...nikdy totiž nepřekročila 10% hlasů.

1 1
možnosti
PM

P72e85t72r 12M22a76r70e97š

7. 2. 2013 14:54

Není autor ten prosnulý starosta na Praze 5 za ODS? Ten, který tam měl všechny ty pochybné kauzi a podvůdky a vždy ho ODSka podržela....?

1 0
možnosti
PD

P65a77v91e90l 48D15e13n65k

7. 2. 2013 14:03

Ano, Jančík to přesně trefil, odsunout výrobu do asijských teritoriií, kde nejsou drahé energie, kde se dělá zadarmo a pak výrobky prodat v zatím ještě vyspělém světě, kde ale díky tomu, že takoví zaměstnavatelé co odchází za mamonem do jiných zemí, to již nikdo nebude kupovat, podobně jak v místě vysocekvalitní výroby (ASIE, AFRIKA, JIŽNÍ AMERIKA) s minimálními mzdami a tak výrobu časem bude muset ukončit i tam. A díky těmto podnikavcům dojde k válkám, návratu totalit a časem k zániku civilizace. Oni sami přežijí jen nepatrně déle, díky "vypodnikaným" majetkům.

1 2
možnosti
PK

Víte aby se někomu vyplatilo vám něco prodat tak musíte mít něco čím za to ZAPLATIT...

Pokud vám ten někdo od koho chcete nakoupit musí prostředky na to aby ste si koupil jeho zboží dát bude na tom lépe když vám nic nedá a zároveň nic nevyrobí. V majetku na tom bude úplně stejně a ušetří svůj vlastní čas a zbytečně nebude alokovat prosředky do výroby něčeho co stejně nevydělá... (protože by prodej té hovadiny musel sponzorovat z daní)

JE to vcelku prosté.

0 2
možnosti
JZ

Vy Jste zcela určitě ten nejpovolanější, který má právo kritizovat názory levicových voličů.Vám osobně by důsledná dieta každopádně upevnila zdraví,jinak Vám hrozí, že ,,poctivě " nabytých milionků si moc neužijete.

5 3
možnosti
HH

Pan Jančík nám tu hezky brečí, jak jsou ti "levičáci" hnusní, když chtějí zdanit vysoké příjmy vyšší daní. Je to jen důsledek toho, že vytvořená přidaná hodnota je ve společnosti v současnosti rozdělována tak nepřiměřeně, že střet mezi těmi, kteří berou násobně více a těmi, kteří berou málo je nevyhnutelný Má-li a chce-li lidská společnost fungovat bez otřesů, je potřeba tento poměr zmenšovat, jinak to nedopadne dobře.

9 2
možnosti
PK

Koukám dialektický Marxismus je vaším slabikářem;-D

2 8
možnosti
Foto

Jenom otázka. Dá se vůbec vyžít z 12 - 13 miliony příjmu za rok? Asi těžko. To člověk živoří a nežije. A teďko ty daně, které vlastně utrácí stát za předražené zakázky, které vlastně jdou do kapes těch chudáků, kteří musí živořit z těch 12-13 milionů příjmů za rok. ;-DRv

8 5
možnosti
PK

Co je Vám dotoho,žijte si za to co si vyděláte vy.

0 1
možnosti