Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

15. 9. 2011 18:36
Nezdá se mi, že právě současní socialističtí hejtmané

jsou těmi pravými, kteří by měli posuzovat ekonomii železniční dopravy.

1. Zbytečně zatížili státní rozpočet požadavky na výši dotací regionální dopravy, když bez výběrového řízení sjednali dlouhodobé (!!) smlouvy s ČD. V mnoha případech existovala výhodnější nabídka jiných dopravců.  Roční ztráta se pohybuje ve výši 300 - 400 mil. Kč

2.   Hejtmani (alespoň někteří) zřejmě nerozumí psanému slovu. Prodávat se mají tratě, o jejichž zrušení bylo již před drahným časem rozhodnuto. Není to nic, co by jakkoliv nově omezovalo dopravní obslužnost!!! Naopak, pokud se zachová (byť omezený) provoz, dopravní obslužnost se oproti původním záměrům (více či méně) zvýší. Nevím, jak to někdo může nechápat.

3.  Pokud vím, návrh na prodej byl zrušen pouze v těch případech, kdy byl projeven předběžný zájem provozovatele dopravy o koupi cesty.

4.  Fyzické zrušení trati je značně nákladné. Tedy sebelacinější prodej je výdělkem.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

15. 9. 2011 18:43
Nezdá se mi, že právě současní socialističtí hejtmané (pokr.

Ad 4 - Samozřejmě, že úspora nákladů a případná tržba hejtmany ČSSD nezajímá. Oni jsou (stejně jako předáci ČSSD) přesvědčeni, že 'zdroje jsou', 'stát a kraje dluhy neplatí' a 'ČR je stále málo zadlužená'.  Což lze doložit například na vládě ČSSD v Plzeňském kraji: za tři roky od krajských voleb (vč. rozpočtované ztráty 2011) udělala sekeru ve výši 1/3 příjmů kraje.   -  To se to "ekonomicky" a "kouřoclonově" žvaní.

Naučte se, synečku hejtmane, hospodařit alespoň na úrovni kraje. Pak můžete posuzovat i ekonomii státu.

0 0
možnosti
A

AAA2

15. 9. 2011 16:29
Inu pane socialisto, vykaslete se na proplaceni tricetikorun

u lekare a mozna bude vic penez na ty lokalky, ze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 97
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1379x
Ministr vnitra České republiky, poslanec, před zvolením do Poslanecké sněmovny ČR hejtman Plzeňského kraje. Než se stal hejtmanem, pracoval jako první a ekonomický náměstek hejtmanky. Od roku 2002 do roku 2010 působil jako člen Rady města Plzně, kde byl od roku 2006 také předsedou kontrolního výboru. Je členem ČSSD od roku 1997, od ledna 2011 je jejím předsedou v Plzeňském kraji. Milan Chovanec je také na Twitteru.

Seznam rubrik