Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud si udržíte zdravý rozum a Svobodní zůstanou, jací jsou, tak ani nikdy nebudete. Po debaklu ODS pravicově orientovaná skupina lidí hledá něco nového a (kéž by) perspektivního. Nabízeli se Svobodní.

Jenže pokud je program jakékoliv strany postaven na odporu vůči něčemu (případně na destrukci a likvidaci), co nastane, až svého cíle dosáhne? KSČ zlikvidovala podnikatele od největších po nejmenší, elitu vyhnala do exilu - a co místo toho? Tak jí nezbylo, než nechat zemi "v troskách" a raději to zabalit - a teď se, vy kapitalisti, zase snažte vy.

Zpět ke Svobodným - z projevů některých členů mi nějak místo svobodomyslnosti spíš čouhala hnědá košilka, i když názory jiných bych akceptoval. Asi příliš hluboká názorová nejednotnost, nevyzrálost. Za deset let teprve uvidíme.

1 0
možnosti
Foto

doporučuju číst knihy "Jak vystoupit z EU" od Petra Macha a hlavně "Unie blízká a vzdálená" od Tomáše Břicháčka...poté se můžeme někde v hospodě sejít a popovídat si o tom ;-)

1 0
možnosti
Foto

Ještě by to chtělo pokračování - Bez EU ke světlým zítřkům. Aneb Švýcarskem snadno a rychle. Proč ne, Švýcarsko bych bral. Tak do toho, kluci!

0 0
možnosti

Vytoupit z EU, jako se třeba přestěhovat do Afriky? Řekněte mi jediný stát světa, který nemá partnerské smlouvy a dohody se svými sousedními státy. Byly takové  a jako takové rychle zanikly. Či se stali ekonomickou obětí svých sousedů. Dnes je to Ukrajina, Česká republika to může být příště. Kdo nevěří, ať si projede dějiny 20. století ;-) Ryhle se zapomíná a ještě rychleji se opakují chyby.

2 1
možnosti
Foto

Domnívám se, že se mýlíte, že tomu EU není blízká, ale přesně naopak. Zhůvěřilosti typu cla, dovozní limity a další jsou jen výmyslem států a to je třeba omezit. Unii k tomu opravdu nepotřebujeme. Navíc pokud máte úředníka, který rozhoduje přímo ve své obci, můžete mu snadněji sdělit a třeba i ručně, že s ním nesouhlasíte, pokud je úředník s rozhodující pravomocí třitisíce km daleko, je to poněkud složitější pro každého běžného joudu. Centrálně tyto problémy prostě není třeba řešit.

3 0
možnosti
Foto

Stačilo, když se oddělilo Slovensko. Měla jste zažít ty horory na nové hranici - proč se hned nedohodla celní unie a pod.? Naše firma spolupracovala s jednou prešovskou a to rozdělení jsme společně prokleli, přišlo nás pěkně draho. Což se urovnalo až zase vstupem do EU.

To, co píšete, platí pro rozumné. Ale pitomci to musí dostat diktátem z hora.

0 0
možnosti
Foto

Jsem mile překvapen množstvím zajímavých a mnohovrstevných příspěvků, děkuji vám za ně. Píšu z tramvaje, proto mi odpusťte, že neodpovím jednotlivě každému z vás. Hezký večer

0 0
možnosti

P37a75v46e97l 51K13u34r93a72l

26. 1. 2015 22:35

Vy myslíte že evropskou unii je možné opravit - já tento názor nesdílím...

co se mne týká tak prostě dospěl čas kdy už je dům tak moc zamořený termity že prostě nestačí jenom přidat trochu dřeva aby to ještě chvíli stálo... Nestačí ani termity zabít - dřevo už je moc sežrané.

 přišel čas založit požát a celý dům spálit... a začít stavět znovu od nuly... a pokud možno aby nikdo kdo se sebeméně podílel na současném pokusu se nedostal k tomu aby stavěl tu novou verzi... 

Příslovečně by to znamenalo přenesení nakaženého dřeva do nové stavby... Evropská unie je nechutná přerostlá abominace na kterou zabere jenom oheň absolutního chaosu.

6 0
možnosti

EU se vymrští jako sebevědomá kobra jen tehdy, až si každý poctivý intelektuál uvědomí a podpoří skutečnou pravdu, že doprava je doprava. Jedná se o zodpovědnost. Ta jediná zná přirozenou solidaritu. Kompromisy pouze ničí svobodné životy, neboť načichlé myšlenky lídrů falešných altruistů sejí zmar a smrt s přetvářkou závisti vlastní neschopnosti. V čele musí stát osobnosti. Hrdinové, kteří včas v zárodku rozbijí slabost a strach a poukazují na pomýlené kompromisy slabochů. Nejde o nacionalismus, ale o přiznání se k opravdové pravici. Vy jste si to bohužel ještě neuvědomil.

1 0
možnosti

Jsem voličem Svobodných, ale ne členem strany. Nevidím jiné cesty k porsperitě, než svobodu a zodpovědnosti jednotlivce, zodpovědnost za svůj život, za svou rodinu, za svůj stát i za svůj svět ve kterém žiji. Protože jsem vyrůstal v socializmu, tak vidím spoustu paraler v socializmu vedeném komunisty i v tom socializmu prosazovaněm z centrály v Buselu. EU je nereformovatelná. Ano, je možné, žé za sto let tady bude něco jako EU, ale postavené na jiných základech. Na základech svobody a zodpovédnosti. Současné EU je totiž postavena na zákazech, přikazech a naŕizenich. A to je sakra rozdíl.

10 0
možnosti

Také jsem takovým "váhajícím skorosvobodným," i když z jiných důvodů. Ovšem první bod, který zmiňujete, vlastně žádným rozporem mezi vámi a Svobodnými není. Stačí začíst se pořádně (zejména do Machovi knihy Jak opustit EU). Svobodní sice chtějí opustit EU (tedy politickou organizaci), ale nechtějí opouštět EHP či Shengenský prostor, chtějí tedy zachovat hospodářskou spolupráci.

Druhý bod je složitější, zdvojovat činnost NATO nedává moc smysl a dávat EU armádu znamená jí symbolicky dát další atribut státu. Osobně bych si spíše dokázal představit nějakou menší alianci států, jež mají podobné zájmy jako my (např. státy V4).

9 0
možnosti
Foto

Svobodní nejsou ochotni dělat kompromisy-to je sice zajímavé pro jejich voliče, ale diskvalifikuje je to z jakéhokoliv významného politického vlivu.

Zůstanou vždy okrajovou a pravděpodobně i mimoparlamentní stranou.

1 6
možnosti

P53a49v57e40l 49K44u33r64a55l

26. 1. 2015 22:43

kompromis je absolutní zrada vlastních ideálů. S takovým člověkem se nemá naprosto žádnou cenu zahazovat protože vás zradí vždycky když mu bude nabídnuta vhodná cena.

Kompromisy by měli být v politice zakázány . Je to absolutní zrada volebního programu.

Mne se naprosto znechutil Babiš který sliboval jak bude opozikční stranou a najednou je ve vládě... nechutné. Měl jít do opozice ikdyž by to holt buď znamenalo opakovat volby a nebo by jsme 4 roky neměli vládu...

BVyl to jeho slib který měl za každých okolností dodržet bez ohledu na následky, ekonomické i politické.

3 1
možnosti

"Zde stojím a nemohu jinak" řekl Luther při obhajobě svých tezí. Halík si ten citát

jen vypůjčil.

Další důkaz, že libertariáni jsou rychlokvašky bez pochopení myšlenkových

základů západní civilizace.

A pardon. Případná odpovědˇ nebude. Nemám íčka. ;-(

2 1
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 585x
Živím se investováním, tak píši (hlavně) o něm. 

Stránky akciového fondu, který spravuji - zde.  

Autorská kniha Stát se investorem - zde. 

Seznam rubrik