Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Proč lidé nenávidí trh, ať už finanční, nebo jakýkoli? Protože trh si sice stvořili lidé, ale zároveň je jiným vydáním původní džungle, ve které jsme vznikli. Džungle nemá lidskou morálku a my ve snaze se džungle zbavit děláme všechny ty regulace, vymýšlíme utopické systémy a hledáme život bez džunglí třeba i na nebesích. Prostě si myslíme, zvláště nadšení humanisté, že jsme se vydělili z přírody a že neosobní evoluce nám nevládne, že si vládneme sami. Vzhledem k výsledkům vládnutí si myslím, že příroda, ve všech i lidských formách, s námi cloumá víc než myslíme a popíráním té tržní džungle, děláme víc škody než užitku.

0 0
možnosti
Foto

Pekny clanek.

Spekulanti na pokles nadhodnocenych financnich prvku, jsou vlastne lekari, kteri pichaji do financnich bublin a ozdravuji financni trhy.

1 0
možnosti
Foto

A nejvíce na poklesu a krizích vydělal výše zmíněný Soros.

0 1
možnosti
Foto

Pardon s tim minusem jsem se jen uklikl.

Soros na nadhodnocene libre velmi vydelal. Propad libry vsak nebyla jeho vina, ale britske centralni banky, ktera ji udrzovala dlouho nadhodnocenou. Soros spekulacemi na jeji propad jen jeji propad a vraceni se na jeji skutecnou hodnotu urychlil.

0 0
možnosti
OP

Bohatnout na spekulacích je sice realita, ale jedna z nejhnusnějších na tomto světě Rv

0 2
možnosti
RC

Dovolil bych si oponovat, je mnoho mnohem horsich: vyroba a prodej drog, vyroba a prodej urocnych zbrani, pasaci (socialnich pracovnic), mafiani,....

0 0
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 585x
Živím se investováním, tak píši (hlavně) o něm. 

Stránky akciového fondu, který spravuji - zde.  

Autorská kniha Stát se investorem - zde. 

Seznam rubrik