Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

admiral666

6. 10. 2009 12:29
zavadejici reklama

Je to jen reklama na pojisteni, jednoducha pravda je, ze se vyplati pojisteni ciste rizikove, je to pomerne mala castka, odpovidajici pomerne male pravdepodobnosti zmrzaceni. Pojisteni kapitalove je ale tahani penez z lidi.

0 0
možnosti
PH

hekp

6. 10. 2009 18:20
Re: zavadejici reklama

 Mýlíte se, ne vždy je rizikovka levnější než rezerotvorka ( myšleno spíše investičko, kapitálovky jsou vesněs dražší ). Ale taky je otázkou jak je dotyčná pojistka prodána, esli je jako spoření nebo pojištění, co jsem zjistil, v 99% případech vám pojištění prodaj jako spoření ( takové lepší ). Na druhou stranu, každý si má možnost si dnes zjistit informace jak se věci mají.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

6. 10. 2009 12:25
souhlas

Autor má hlubokou pravdu, jen bych maličko ještě zdůraznil, že je potřeba se zamyslet nad tím, jestli za pojištění nezaplatím nakonec víc, než by odpovídalo riziku možné škody. Asi nemá smysl pojišťovat dům na kopci proti riziku záplavy. Nemá smysl pojistit si svůj život na několik milionů a jít bydlet pod most, protože mi po zaplacení pojistky nezůstane ani na nájem. Prostě, nepadat do extrému a hledat rozumný střed.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

2. 10. 2009 17:28
Jednak si myslím, že vzhledem k Vaší

profesi jde o prosté inzerování, které by zde nemělo mít prostor. Také jsem různými, nejlépe "nezávislými" poradci tak znechucený, že když slyším sousloví životní pojistka, chce se mi doslova blejt. Velebnosti.

0 0
možnosti
PV

Pavel57

6. 10. 2009 12:26
Re: Jednak si myslím, že vzhledem k Vaší

Myslím, že ne - tohle není inzerce, která by chtěla prodat něco za každou cenu, ale spíš nabádání k rozumnému chování.

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 10. 2009 14:48
že bych se zeptal

A není jednodušší i levnější od sebe oddělit spoření a pojištění?

Prostě se pojistit na nějakou rozumnou částku, a vedle toho spořit, dle vlastního uvážení  a naturelu? Kdo chce, pasivně, třeba na knížce kde má co uložit, kdo víc riskuje tak před fondy nebo akcie kde to jde dolu nahoru. Mimochodem, i investiční žuvotní pojištění v posledníh letech dost prodělalo.A asi to bylo i o dost dražší a s menší možností si peníze vybrat.

0 0
možnosti
Z

zmi

2. 10. 2009 16:10
Re: že bych se zeptal

jj, na tom co říkáte je hodně pravdy. Sám mám taky rizikovou pojistku, ta kryje případné riziko a má nulovou spořící složku. Spořím jinde, dle možností a naturelu. Pojištění ale má jednu vlastnost, kterou spoření nemá, rozklad rizika, "zprůměrování". Můžete se pojistit na vyplácení důchodu od 60 let do konce života, ať bude jakkoliv dlouhý. Pokud budete spořit, bude "výplata důchodu" ročně = naspořená částka / (dožitý věk - 60), ale  od pojišťovny budete dostávat  sjednanou výplatu nezávisle na délce Vašeho života. Pojišťovna totiž pracuje se statistickými údaji a pracuje s tím, že někdo se dožije pod průměr a někdo nad průměr. Někdo má škodu a někdo nemá. Proto je to možné. A proto je "nevýhodné" být pojištěný, pokud škoda není a je "velmi výhodné" být pojištěný, pokud větší škoda nastane.

0 0
možnosti
K

katango

2. 10. 2009 11:30
Na rozdíl od předřečníků s autorem souhlasím.

Byla jsem vždycky relativně zdravá,respektive jsem trpěla a trpím několika chronickými nemocemi.ŽP jsem si sjednala asi před 8 lety.Letos na jaře jsem zcela bez varování utrpěla mozkovou mrtvici,zřejmě vinou určité genetické poruchy,nebudu to tady rozepisovat.Jsem práce neschopná a nejspíše mne čeká inv.důchod.Pojišťovna můj případ vyřídila během tří týdnů a odsouhlasila výplatu skoro půl miliónu,což se mi bude zatraceně hodit.Ono mít problémy zdravotní i finanční zároveň je fakt blbý.A nejsem ani pojišťovák ani nemám krom dalších pojistek nic s pojišťovnama společnýho.

0 0
možnosti
MP

admiral666

6. 10. 2009 12:30
Re: Na rozdíl od předřečníků s autorem souhlasím.

Na postizeneho po mrtvici je to dlouhy prispevek bez chyb a s hlavou a patou :-P

0 0
možnosti
P

papaya

2. 10. 2009 11:17
Asi takhle, pane

Staší v pojišťovně pracovat anebo být "dobrým klientem" a plnění je vskutku smluvní a královské. Ovšem většina běžných, anonymních, platících občanů nemá šanci pojišťovnu podojit... O to zde kráčí.

0 0
možnosti

lost

2. 10. 2009 10:49
se vší úctou ...v zásadě tu propagujete

odrůdu organizovaného zločinu:-/

0 0
možnosti
A

Ales_Keberle

2. 10. 2009 10:28
...

Mě je z těch všech pojištění a kapitalismů blbě. Člověk by se měl ideálně pojistit na všechno (a skutečně může), platit si všechny možný hypotéky, půjčky, apod., nikam raději nechodit, aby se mu náhodou něco nestalo, všechno co dělá, dělat až po trojrozmyslu a samozřejmě platit platit a platit. Když někdo na to má, ať si takhle peníze vyhazuje. Dnes se dá všechno vyčíslit penězi. Zemře mi příbuznej? Hlavně aby byl pojištěnej a já dostal peníze. Hnus.

0 0
možnosti
J

janne

2. 10. 2009 10:19
PR

nemel byste tyhle PR kecy psat radsi do propagacnich materialu sveho ustavu nez na blog idnes? Rv

0 0
možnosti