Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Majkyho_pupik

28. 2. 2009 10:02
skolne

jednoznacne ano. prinese to vice penez skolam a vetsi zajem studentu na vlastnim studiu

0 0
možnosti
K

kaktusak

1. 3. 2009 1:13
Re: skolne

jednoznačně ne, přinese to další úpadek kvality vysokých škol, jak je to vidět na placených středních školách (když si platím, tak mi tu maturitu dejte).

0 0
možnosti
J

jirkaknop

28. 2. 2009 10:00
Kde pán přišel na to , že definice

zboží,je , že se má "přenést"? Vzdělání si kupujete , užíváte jej a pokud vyučujete nebo pracujete , předáváte dál. Takže je zbožím , i když v nehmotné podobě. Copak třeba vysílací práva nebo obraz nejsou zboží? 

0 0
možnosti
J

jirkaknop

28. 2. 2009 9:55
Nepochopil jsem , jak myslíte

tu výuku studenty. Vy jste vážně studoval na VŠ? Vždyť v ČR profesor nebo docent odříká přednášku a poté má řadu asistentů (většinou čerstvých absolventů) , kteří látku probírají , zkoušejí atd. V USA máte systém podobný , samozřejmě , že kdo nedosahuje dobrých výsledků , je na nižším level a nedostává se výš , až třeba k asistenci profesorovi. To je ovšem stejné jako v ŽIVOTĚ!!! Kariérním postupem se člověk stává vzdělanějším a s vyšší odborností.  

0 0
možnosti
E

EWCZ+

1. 3. 2009 21:59
Re: Nepochopil jsem , jak myslíte

V USA vetsinou profesor shani granty a na uceni ma postdoky. Cetla jsem, ze si studenti stezovali, neb postdoci byli vetsinou Indove nebo Cinane a ackoli v laboratori jim to slo skvele, tak v poslucharne jim nikdo nerozumel. A ackoli studenti platili skolne, dostali vynadano, ze nejsou dostatecne multikulturni, aby se nad cinskou anglictinu povznesli...

0 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

28. 2. 2009 9:19
Souhlas

Budou Vám tu spílat, protože říkáte něco, co nikdo nechce slyšet, jenže máte v celé řadě věcí podle mého názoru pravdu. Učím na vysoké škole. V současné době se na většině škol zrušily přijímací zkoušky. Nahradí je školné?

0 0
možnosti
IV

Hell2

28. 2. 2009 9:51
Re: Souhlas

Nemyslím si, že jste dobrým reprezentantem vyučujících na vysoké škole. Takké mám ve svém okolí několik asáků a ti mají názor zcela odlišný od Vašeho. Přijímačky na vysoké školy byly mnohde zrušeny proto, že klesá počet studentů a bohužel i úroveň uchazečů. Vypadá top, že se v brzké době dočkáme po devalvaci maturit i devalvace  vysokoškolských diplomů. Dřív, když měl někdo maturitu, vypovídalo to něco o jeho schopnostech. Dnes, když ji má skoro každý hlupák, který vystudoval základní školu se čtyřkami, si ji mohou strčit za klobouk i studenti gymnázia, kteří k jejímu dosažení byli nuceni opravdu studovat. Ten papír už zkrátka nemá tu hodnotu. Totéž se stane s vysokoškolským diplomem. Vina ovšem není ve školném, nýbrž v neustále se zvyšující nabídce vysokých škol ve chvíli, kdy klesá počet těch, kteří na to opravdu mají.

0 0
možnosti
IV

Hell2

28. 2. 2009 7:57
Nesouhlas

Váš článek je snůška nesmyslů, které ani nemá cenu vyvracet. Proč  tedy ti chudáci studenti podstupují ty těžké přijímačky a ještě k tomu potom platí vysoké školné za tak mizerné učitele? A proč je na ty školy takový nával?

Kdyby se platilo školné i u nás, nebylo by podle mého možné, aby škola pobrala od státu na svého studenta peníze a potom ho viděla jen dva dny v týdnu, jak tomu bývá u vysokých škol dnes.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

28. 2. 2009 9:58
Re: Nesouhlas

Já také nechápu,proč se pustil do něčeho,čemu vůbec nerozumí. Zajímalo by mne , kolik těch dobrých českých učitelů má vědecké ceny (včetně Nobelovy) a kolik profesorů z USA universit. Universita je totiž zároveň vědeckým pracovištěm!!

0 0
možnosti
LC

Cocik

28. 2. 2009 7:38
nesouhlasim

Je mi lito, ale s argumenty v clanku nesouhlasim. Na soukrome US univerzite, kde jsme platili pomerne vysoke skolne, byla kvalita 95% vyucujicich vyrazne vyssi nez jejich protejsku na verejne ceske vysoke skole, kterou jsem absolvoval pred tim. V souvislosti se skolnym tam byl i vyrazny tlak na kvalitu vyuky a dokonce jsme se spoluzaky jeden predmet i "reklamovali", protoze nesplnil pozadavky. Zaroven neexisoval problem s motivaci pro dochazku a vypracovavani ukolu, protoze by byla skoda vyhodit investovane penize do kanalu. Skolne by ceskym univerzitam (i studentum) jenom prospelo.

0 0
možnosti
A

aussie

28. 2. 2009 6:46
Vileme

vzdelani neni majetek statu, nybrz osobni vec kazdeho jednotlivce. :-) A kazdy jednotlivec by mel sam byt schopen zvazit, zda studovat bude ci ne, co mu to umozni a prinese a co mu to naopak muze vzit... Cim drazsi VS studium bude, tim vic se o to bude kazdy student brat a tim vic si ho vazit... Studovat zadarmo je stejna blbost jako bezplatny zdravotnictvi. Zadarmo neni nic, jen to zatim u nas v obou pripadech nohuzel plati vsichni danovi poplatnici... :-(

0 0
možnosti
A

aussie

28. 2. 2009 6:47
Re: Vileme

err. "bohuzel"

0 0
možnosti
W

wiki5.5

28. 2. 2009 6:42
na vasem poslednim

odstavci je videt kvalita statni skoly zdarma, kterou jste absoloval... od kdy proboha nevzdelance vlada vytvari trh? To jako mate predstavu, ze je na vlade kolik se plati v zamestnani? A jak ma vlada platit lekare, kdyz nikdo nechce platit ani 30Kc? Vy byste mel za to skolne zaplatit statu dvakrat...

0 0
možnosti
A

aussie

28. 2. 2009 6:47
Re: na vasem poslednim

myslim ze vilemovi by nepomohlo ani to... :-)

0 0
možnosti
D

duda

28. 2. 2009 6:28
za naše daně...

Vážení, včera jsem se dočetl že v  cizině pracuje 1500 našich lékařů. Vysvětletemi proč bych ze svých daní měl podporovat vysokoškoláky,  kteří po vystudování za naše daně odejdou do ciziny, místo toho aby oštřovali ty z jejichž peněz vystudovali?!

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Zajímám se obecně o přírodní vědy, historii, ekonomii, sociologii a politologii.

Seznam rubrik