Voliči pravice opravdu se necítíte podvedeni?

Zpráva z tisku: Poslanci koaliční vlády by "měli ve sněmovně podpořit například zvýšení daně z přidané hodnoty a další daňové změny, nižší valorizaci důchodů a zavedení zápisného na vysokých školách." http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/predcasne-volby-v-cervnu-asi-nebudou-kvuli-dohode-lidru-koalice_232230.html

Já osobně nerozlišuji levicové a pravicové názory, hodnotím navrhované změny zákonů jen podle kritéria, zda pomáhají nebo škodí daňovým poplatníkům v ČR. Čtenáři blogu iDnes mě kvůli tomu v diskusi urážejí protože si myslí, že hlásám levicové názory. Překvapuje mě, že tito "roduverní" "redneck-ci" voliči pravice nejsou znepokojeni socanskými reformami takzvané "pravicové" vlády Nečase a Kalouska. Takže A) Zvýšení daně z přidané hodnoty a další daňové změny, které vedou k celkovému zvýšení daní jsou typické kroky pro levicové vlády. B) Nižší valorizace důchodů = změna pravidel během hry aniž by hráči (lidé, kteří povinně platí do důchodových systémů) měli možnost do změny pravidel mluvit nebo ze hry odstoupit. To je také typické pro levicové vlády, voličům se něco naslibuje, něco se jim nařídí jako povinné platby a pak se změní podmínky. Frustrovaný volič pak jen zírá a platí a paltí a platí....bez možnosti od nevýhodných plateb ustoupit. C) Zápisné na VŠ. Zavedení povinného jednotného plošného poplatku bez ohledu na kvalitu školy, bez ohledu na nabídku a poptávku, bez možnosti svobodné volby pro plátce = opět prvek levicové vlády.

Sám pro sebe jsem s překvapením zjistil, že v ČR máme jen levicové a pseudolevicové vlády, které společně odírají střední vrstvu, typické drobné podnikatele, živnostníky, kvalifikované dělníky, učitele, ošetřovatelský personál atd. Ano to všechno byla střední vrstva, která držela ekonomiku státu. Dnes vedou "pseudolevicoví kulaci" Nečas a Kalousek ekonomiku ČR do záhuby. Mě nevadí pokud státu vládnou socani nebo kulaci, pokud dodržují předvolební sliby, které dali svým levicovým či pravicovým voličům. Vadí mi, když takzvaná pravicová vláda "kulaků" Kalouska a Nečase vládne pseudolevicově. Vám, pravicovým voličům, to nevadí?

Autor: Vilém Mikula | pondělí 23.4.2012 23:24 | karma článku: 17,63 | přečteno: 792x
  • Další články autora

Vilém Mikula

Chybí tu zpětná vazba.

18.3.2013 v 20:13 | Karma: 12,93

Vilém Mikula

Že by se konečně ledy pohnuly?

14.3.2013 v 17:14 | Karma: 18,06